Mötet förändrade polismannen Jesses liv

avMiriam Bratt

NYHETER

När polismannen Jesse Whitten – som redan var far till tre döttrar – stötte på en missbrukande kvinna som blivit gravid anade han först inte hur det skulle förändra hans liv.

Men kvinnan ville adoptera bort bebisen – och Jesse och hans fru Ashley tog sig an den lilla flickan.

Polismannen Jesse Whitten patrullerar ofta i området Santa Rosa i amerikanska staden San Fransisco. Därför har han även lärt känna en kvinna med missbruksproblem som brukar röra sig i området. Men förra året anade han inte hur viktig kvinnan skulle bli i Jesse och hans fru Aschleys liv.

Det började en dag då paret Whitten tillsammans gick i området och träffade kvinnan som hade fått en större mage.

– Jag sa ”åh, du är gravid” och hon svarade att hon var det samtidigt som hon la min hand på sin livmoder, säger Ashley till den lokala nyhetskällan CBS.

Ville adoptera bort bebisen

Ytterligare ett tag gick och sedan kom samtalet som skulle förändra livet för alltid. Kvinnan hade bestämt sig för att barnet skulle få ett tryggt och säkert liv, som hon menade att hon själv inte kunde erbjuda barnet. Därför frågade hon Jesse och Ashley om de ville adoptera bebisen.

Foto: Santa Rosa Police

– Det är konstigt att leva i den spänning mellan glädje och hjärtsorg som den här historian faktiskt innehåller. Men samtidigt är det ju helt fantastiskt, säger Ashley till CBS.

– Hennes leende är så vackert, fyller maken Jesse i.

Fått namnet Harlow Masie Whitten

I dag har barnet hunnit bli sex månader gammal och har fått namnet Harlow Masie Whitten. För ungefär en vecka sedan gick även adoptionen genom och blev helt klar.

Harlow fick en tuff start i livet eftersom hon utsatts för narkotika som foster, men hon mår nu bättre. Och hennes nya föräldrar har hunnit träffa Harlows biologiska mamma efter att de tog över omvårdnaden för flickan.

– När vi pratade sa jag till henne: ”Du tog det här beslutet för henne och vi är så tacksamma”, säger Ashely till CBS.

Enligt Ashley svarade kvinnan då: ”Du är hennes mamma nu.”

Så kan du få hjälp ur missbruk 00:33
ARTIKELN HANDLAR OM

USA