17-årig kille: Hon släpade mig till sängs

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2004-07-20

Jämnårig flicka åtalad för sexuellt utnyttjande

Efter en blöt fest hamnade två 17-åringar i samma säng. Nu står flickan åtalad för att ha utnyttjat den sovande killen sexuellt.

- Jag har mått jättedåligt av övergreppet, säger han.

- Han ljuger, säger hon. Han rörde mig lika mycket som jag rörde honom.

HJÄLPLÖS "Jag har mått jättedåligt efteråt" säger Patrik, 17. Den jämnåriga flickan anklagas för att ha utnyttjat Patriks hjälplösa tillstånd och rört hans kön med sina händer, sitt underliv och sin mun.

Att män anmäler kvinnor för sexualbrott är extremt ovanligt. Under hela förra året polisanmäldes ett 20-tal kvinnor för sexualbrott, att jämföra med nästan 1 500 män.

Men en januarikväll i år hände det. Det var fest med mycket alkohol i en lägenhet i en liten småländsk stad. Framåt midnatt hamnade Michelle och Patrik, 17, i samma säng. Vad som sedan hände finns det två helt olika versioner av.

Rörde med underliv

Åklagaren Anne-Charlotte Boo har valt att tro på Patrik och de båda vittnen som stöder hans version. Enligt dem sov Patrik djupt när Michelle började tafsa på honom och utnyttja hans hjälplösa tillstånd.

I åtalet står att Michelle "med sina händer, sin mun och sitt underliv berört NN:s könsorgan".

- Jag minns ingenting. Men mina vänner har berättat att hon släpade mig från soffan till sängen och började tafsa, säger Patrik till Aftonbladet.

- Jag har verkligen mått dåligt efteråt. Jag var förlovad när det hände och min tjej tyckte det var äckligt. Det slutade med att vi bröt förlovningen.

Själv är Michelle chockad över anklagelserna. Enligt henne var Patrik med på noterna.

Har haft sex förut

- Vi klädde av varandra. Han rörde vid mig och jag rörde vid honom. Men han var för full för att genomföra ett samlag och därför blev det inget, säger hon till Aftonbladet.

Tonåringarna känner varandra och har haft sex förut.

Patrik är också dömd för att ha misshandlat Michelles bror.

- Jag tror att han och hans kompisar gjort upp om att sätta dit mig. Som något slags hämnd, säger Michelle.

Straffet för sexuellt utnyttjande kan bli fängelse i upp till sex månader, men eftersom Michelle är ung och ostraffad kommer åklagaren inte att yrka på fängelse.

Fotnot: Michelle och Patrik är inte deras riktiga namn.

Ingrid Carlqvist