Dottern dog när mamma spelade datorspel

Publicerad:
Uppdaterad:

Kvävdes instängd i bilen

Den 36-åriga mamman var helt uppslukade av datorspelet.

Under tiden satt hennes 3-åriga dotter instängd i bilen och kippade efter luft.

När mamman hade spelat klart var dottern död.

Det tragiska dramat utspelade sig i Arkansas, USA tidigare i augusti i år.

Mary Christina Cordell, 36, glömde allt omkring sig, inklusive sin egen dotter, när hon satte sig och spelade datorspelet EverQuest.

Satt instängd i bilen

Den aktuella dagen satt Cordells 3-åriga dotter instängd i bilen när hennes mamma försvann för att spela datorspel. Bilen hade ingen ventilation och sakta men säkert tog luften slut.

När Cordell flera timmar senare kom tillbaka till bilen låg hennes dotter död, skriver Arkansas-tidningen The Morning News.

- Vi tror att Ms Cordell spelade Internetspelet EverQuest på den aktuella dagen under en tidsrymd som var längre än två timmar. Under den tiden hade hon ingen aning om vad hennes dotter gjorde, säger en polisman vid Springfieldpolisen till The Morning News.

Cordell står nu åtalad för dråp.

Varning för spelet på nätet

Samtidigt har sajten NWAOnline.net hittat en sajt som drivs av gruppen Parteners Mot EverQuest där ett av breven skickats in av en Mary Christina Cordell. Cordell skriver där att EverQuest är beroendeframkallande och att spelet delvis var orsaken till hennes skilsmässa.

"Jag är ledsen för att människor fastnar i det här och förstör sina relationer. Jag kan bara hoppas att de en dag kommer vakna upp innan det är för sent och inse att de är ensamma utan både vänner och familj."

Åsa Asplid

Publicerad: