”Jag blir frikänd men livet är en mardröm”

NYHETER

Michael Jackson segervis inför rättegången om sexuellt ofredande av 13-årig pojke

Santa Maria

Superstjärnan Michael Jackson är säker på att han blir frikänd från anklagelsen om sexuellt ofredande av en 13-årig pojke. Rättegången inleds i den lilla staden Santa Maria i Kalifornien på måndagen. Men det han nu upplever är en mardröm, sade Jackson dagen före.

Foto: - De senaste veckorna har mängder av otäcka, illasinnade uppgifter släppts ut i medierna om mig, säger Michael Jackson, Bilden från 17/12 2004 då han tog emot hundratals barn på sin ranch Neverland.

I ett videouttalande på sin webbplats värjde stjärnan sig ilsket mot anklagelserna som uppenbarligen läckt ut från åtalsjuryn, där den nu 15-årige pojken ingående beskrev hur Jackson ska ha smekt honom och hällt i honom sprit.

- De senaste veckorna har mängder av otäcka, illasinnade uppgifter släppts ut i medierna om mig. . . Tydligen har informationen läckt via utskrifter av förhören i åtalsjuryn där varken mina advokater eller jag någonsin framträdde. Uppgifterna är vämjeliga och osanna, tillade Jackson och vädjade om att få säga sitt.

Cancersjuk

- Jag förtjänar en rättvis rättegång precis som alla andra amerikanska medborgare.

Han förklarade att han bjöd in den 13-årige cancersjuke pojken och hans familj till sin ranch Neverland strax utanför Santa Monica 2003, för att föräldrarna hade sagt att pojken behövde hjälp.

Det är 14 månader sedan de sensationella anklagelserna om sexövergrepp riktades mot Jackson. På måndagen inleds processen, som väntas pågå ett halvår. Man börjar med att utse jury.

Hundratals journalister väntas till Santa Monica. För de mer sensationalistiska medierna är det en oemotståndlig cocktail: en udda privilegierad megastjärna med massor av pengar - och sex.

- Det här blir ett mycket svårt fall för bägge sidor, säger juridikprofessorn och förre åklagaren Laurie Levinson.

- Medieintresset försvårar det ytterligare, men det är egentligen det att Michael Jackson är den han är som gör det så svårt.

Hemliga

Över ett år efter det dramatiska gripandet hålls de flesta detaljerna i anklagelserna mot Jackson fortfarande hemliga på domstolens order.

Santa Maria är en konservativ liten stad. Vilken sida som vinner hänger i slutänden på vad av anklagelserna och förnekandena som de tolv i juryn tror på.

Mycket beror på vilket intryck den 15-årige pojken gör på juryn, och om domaren tillåter vittnesmål om tidigare påstådda förseelser som Jackson inte blivit åtalad för.

TT-AFP