Anders Gerdin: Vi ska lämna familjen i fred

NYHETER

Fabian Bengtssons familj lever sedan försvinnandet under stor press.

I går vädjade de till medierna om att bli lämnade i fred.

-Vi respekterar deras vädjan och har därför valt bort alla artiklar som handlar om familjen och det privata, säger Anders Gerdin, Aftonbladets chefredaktör.

Foto: Aftonbladets chefredaktör, Anders Gerdin.

Sedan kidnappningen av direktören Fabian Bengtsson blev känd i tisdags har försvinnandet ägnats stor uppmärksamhet i tidningar, radio och tv.

Brev till media

I går skickade Fabian Bengtssons anhöriga ett brev till flera nyhetsredaktioner, där de vädjade till medierna att vara försiktiga i rapporteringen och visa hänsyn i den situation de befinner sig i.

-Vi känner ju med familjen och förstår deras oro. Precis som de hoppas jag att det här ska få en lycklig utgång och att deras son ska återvända oskadd efter den här hemska händelsen.

Respekterar deras vädjan

-Därför respekterar vi deras vädjan och har därför valt bort alla artiklar som handlar om familjen och det privata. Vi kommer också att lämna familjen i fred.

Anders Gerdin poängterar dock att händelsen även fortsättningsvis ska bevakas av Aftonbladet.

-Vi har en nyhetsförmedlande uppgift och ska berätta om det som händer i spaningarna och i det polisiära arbetet. Det kommer vi att fortsätta att rapportera om tills det här är löst, säger han.

Tomas Kvarnkullen