Michael Moore bjuder Bush på bio

NYHETER

Hans succéfilm visas på presidentens hemort på onsdag

Foto: Bushkritiske regissören Michael Moore dök upp vid demokraternas konvent i Boston på måndagen.

Stockholm

Filmen 9/11 Fahrenheit visas på onsdag i Crawford, i närheten av president Bushs ranch.

Michael Moores kontroversiella dokumentärfilm 9/11 Fahrenheit visas på Crawford Peace House, en lokal för fredsaktivister, i George Bushs hemort Crawford i Texas på onsdag kväll.

9/11 Fahrenheit, som är en uppgörelse med hur Bushadministrationen har hanterat Irakkriget och "kriget mot terrorismen", har redan spelat in 100 miljoner dollar och är den kommersiellt mest framgångsrika dokumentärfilm som gjorts.

- Det amerikanska folket känner att Vita huset och medierna har undanhållit dem hela sanningen. Därför går de och ser min film, sade Michael Moore till CNN, sedan han framträtt på ett av många kringarrangemang på demokraternas konvent i Boston på måndagen.

Han rådde inte de demokratiska väljarna att rösta på John Kerry - annat än indirekt, eftersom han uppmanade dem att inte rösta på vare sig George Bush eller den oberoende kandidaten Ralph Nader.

Regissören tänker själv närvara på onsdagens filmvisning i Crawford. Han har bjudit in George Bush, och lovar att själv poppa popcorn till presidenten - om han mot förmodan skulle dyka upp.

"Det är du som har de roligaste replikerna i filmen", skriver Michael Moore i ett öppet brev till Bush på sin webbplats på internet.

TT