Smitningsolyckan kan vara mord

NYHETER

Ung man hittades död i Skövde i natt

En man har gripits och anhållits som skäligen misstänkt för mordet på en 22-årig man i Skövde natten till tisdag, uppger Sveriges Radio Skaraborg.

Den anhållne uppges vara en 20–30 år gammal man bosatt i Skövde.

Foto: En ung man hittades i morse död på en cykelväg i Skövde.

En ung man hittades på tisdagsmorgonen död i centrala Skövde.

Enligt uppgift till Aftonbladet låg mannen gömd under en cykel.

Han ska ha mördats genom flera knivhugg i bröstet och därefter blivit överkörd av en bil, enligt en källa.

Polisen i Skövde var på morgonen mycket förtegen om mordet.

– Mannen har utsatts för ett grovt våldsbrott. Det är allt jag kan säga, säger kommisarie Jan Karlsson till aftonbladet.se

Han bekräftar också att mannen, som är i 20-årsåldern, är död. Enligt polisen uppgifter på morgonen är han inte känd sedan tidigare.

Polisen fick larmet klockan 02.30. Då talades det om smitning från en trafikolycka. Men när första patrullen kom fram började brott misstänkas.

På morgonen var området kring brottsplatsen avspärrat och polisens tekniker sökte med hjälp av spårhundar igenom området.

Mannen hittades på en gång- och cykelbana, alldeles i närheten av ett övergångsställe cirka en kilometer från Skövde centrum. Cykeln som mannen hittades under låg på morgonen fortfarande kvar på platsen.

Polisen har förhoppningar om att någon av de boende i området, som främst består av flerfamiljshus, kan ha sett vad som hände under natten.

Per Mattsson