Så mycket mer tjänar Trump på sin fest i år

NYHETER

Vad är skillnaden mellan en vald och en installerad president?

Svar: 1 400 kronor per kuvert.

Så mycket mer kostar det nämligen att festa loss i kväll på Trumps Mar-a-Lago.

1 av 2 | Foto: Bertil Ericson / TT / TT NYHETSBYRÅN

Förra året var det fullsatt på Mar-a-Lagos nyårsfest.

En nyvald men ännu inte installerad president Trump sålde middagsbiljetter till sina medlemmar för 4 200 kronor och varje medföljande gäst betalade 4 600 kronor.

För pengarna serverades en femrättersmiddag bestående av Trump-sallad, skogssvamp- och ostfyllda ravioli, helstekt biffrad, stekt havsaborre och som avslutning Glace au four.

Under sitt tal lovade Donald Trump att de skulle göra ett bra jobb.

Dansen till ett coverband pågick fram till 1 på natten.

Marknadsför sin privata egendom

I år har priserna stigit. Medlemmar i den exklusiva Florida-klubben får hosta upp 4 800 kronor och medföljande gäster 6 000.

Vad för mat som kommer att serveras har inte läckt ut men där tidigare teman för nyårspartyt varit Moulin Rouge, Las Vegas-dansöser och 70-talsdisco blir det i år något återhållsammare med fantasiblommor, skriver The Guardian.

Men som vanligt är det inte oproblematiskt att det går att köpa sig tillgång till presidenten genom ett medlemskap som kostar 1,5 miljoner kronor.

– Trump fortsätter att kombinera sina privata affärsangelägeheter med sitt officiella ämbete, säger Richard Painter, som var etikansvarig i George W Buschs stab.

– Det verkliga problemet är att Trump är i sitt så kallade Vinter-Vita huset så ofta att han genomför sina plikter samtidigt som han marknadsför sin privata egendom.

I år har dessutom antalet nyårsgäster utökats och man har inrättat en särskild VIP-zon där Trump kommer att hålla till större delen av kvällen.

Här är Trumps år i siffror 00:51
ARTIKELN HANDLAR OM