Sophie blev slagen blodig av tafsande man

När Sophie, 19, försökte få bort en man som tafsade på henne fick hon ett knytnävsslag och en flaska krossad i ansiktet.

– Jag hamnade i chock, säger hon.

Sophie var ute med sin vän på nattklubben Babel i Malmö i lördags natt. När de var på dansgolvet kände hon hur någon drog i hennes väska. När hon vände sig om stod en man och kollade på henne.

– Jag vände mig om igen. Då kände jag hans hand på min rumpa och mellan mina ben, säger hon.

Sophie slog till den tafsande mannen för att få bort honom. Då svarade han med ett knytnävsslag i hennes ansikte. Hon och hennes vän bestämde sig för att lämna stället innan allt eskalerade. Precis när de skulle gå slog han till henne med en flaska som träffade på vänster sida av ansiktet.

– Det kändes men gjorde inte ont. Men jag hörde ljudet som bekräftade att det var en flaska.

Hon kände att det rann i ansiktet.

– Jag trodde det var dricka från flaskan, men då sa min kompis att det rann blod, säger hon och fortsätter:

– Jag hamnade i chock. Jag blev jättelugn, ovanligt lugn, och gick själv och sökte upp en vakt.

Fick sy i ansiktet

Vakterna satte henne i entrén och hämtade handdukar och papper. Efter cirka 40 minuter kom en ambulans som körde henne till sjukhuset. Där röntgades hon och blev sydd på flera ställen i ansiktet där hon fått jack och skärsår. Hon fick åka hem klockan sju på morgonen.

Nu, två dagar efter händelsen, känner hon sig mer arg än ledsen.

– Jag är glad och tacksam över att det inte slutade värre. Men jag är lite upprörd över att man inte hittat mannen.

Hon hörde inte honom prata, så hon vet inte hur han låter. Men hon uppskattar att han var i 25-årsåldern, är 1,75 meter lång, hade lite kraftigare kroppsbyggnad och att han hade mörkt hår samt en mörk långarmad tröja på sig.

I framtiden kommer Sophie inte våga vara lika hård om någon försöker ta i henne.

– Nästa gång det händer måste jag gå till en vakt eller en killkompis istället, jag kan inte göra något själv känner jag, säger hon och fortsätter:

– Jag vill även uppmana andra att vara försiktiga när de går ut.

Polisen: ”Vi vill ha tips”

Polisen som kom till platsen vid händelsen upprättade en anmälan om grov misshandel och vållande till kroppsskada. Eftersom gärningsmannen är okänd tog man dock beslutet att inte inleda någon förundersökning. Men de är väldigt intresserade av att få in tips från personer som kan ha observerat händelsen, enligt Nils Norling, presstalesperson hos polisen i Malmö.

– Vi hoppas att någon sett något, att man såg händelsen. Då kommer vi att öppna upp förundersökningen igen, säger han och fortsätter:

– Vi vill inget hellre än att fortsätta med det här. Det kan inte vara så att man kan utsätta någon för grov misshandel och gå fri. Jag hoppas verkligen att någon kan komma med mer information. Så att vi kan komma närmare en misstänkt gärningsman.

När Aftonbladet kontaktar nattklubben hänvisar de till ett Facebookinlägg de skrivit om händelsen: ”Vi har en nolltollerans mot våld, hot och alla former av övergrepp. Vi och vår personal arbetar nära tillsammans med Polisen för att stävja och lagföra alla brott (...). Vi har självklart lämnat allt vi har från kvällen i samarbete med Polisen. Nu behöver vi och Polisen all hjälp vi kan få från er, våra gäster”, skriver de i inlägget och uppmanar folk att kontakta polisen om man sett något.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN