Slog ihjäl hundvalp – och dumpade den i sopsäck

Foto: TT
Hundvalpen hittades i en sopsäck.

avMalin Wigen

NYHETER

En man är misstänkt för djurplågeri efter att slagit ihjäl en hundvalp – och lämnat den i en sopsäck utanför sitt hem, skriver SVT Uppsala.

En man i 35-årsålder, från Uppsala, köpte en tio veckor gammal hund. Men strax därefter fick säljaren ett samtal från mannen som sa att hunden var aggressiv mot barnen i familjen.

Mannen berättade att hunden var död och att säljaren kunde åka och hämta den. När han kom hem till mannen så hittade han valpens lik – i en sopsäck utanför dörren.

Mannen är nu misstänkt för djurplågeri.

Ska utreda vem som äger hunden

Enligt Daniel Wikdahl, presstalesperson vid polisen, måste ägarförhållandena för hunden redas ut då detta kan påverka följderna för brottet.

– Det är oklart om den misstänkte har betalat för hunden eller inte. Vad gäller misstanken om djurplågeri så spelar det ingen roll om han gjort det eller ej, men om det formellt sett fortfarande är säljarens hund så kan det blir skadeståndsanspråk eftersom hundar betraktas som någons egendom, säger Daniel Wikdahl till SVT.

Polisen har beslagtagit den döda hundvalpen och skickat den till Sveriges lantbruksuniversitet i Uppsala där de ska utreda dödsorsaken.

Djurplågeri – så säger lagen 00:41
ARTIKELN HANDLAR OM

Hundar