Sviker aldrig taktiken

"Vilken lycka det var"

Britt-Maries taktik visade sig fungera. I början av sommaren vann hon 10 787 kronor på Bingo.

– Vilken lycka det var!

Sommaren kunde inte börja bättre för Bingospelaren Britt-Marie. På Bingospelet Lyckosjuan lyckades hon fylla i rätt mönster inom 27 dragna nummer och kunde därmed glädjas åt en jackpott på 10 787 kronor.

– Jag tror att det var första omgången jag körde den dagen. Och så vinner jag! berättar en glad Britt-Marie.

Lyckosjuan är ett mönsterbingo vilket innebär att man ska pricka in de åtta rutor som bildar mönstret av en sjua. Lyckas man med detta inom 27 dragna nummer är jackpotten säkrad.

– Det är inte helt enkelt. Jag brukar inte spela där, men nu lockades jag av den höga jackpotten och gjorde en chansning.

Hur reagerade du när du förstod att du vunnit?

– Vilken lycka det var! Jag hade inte spelat på ett tag, så egentligen blev jag mest chockad, skrattar Britt-Marie.

För jackpottpengarna har Britt-Marie bland annat köpt en paviljong med tak, som står ute i trädgården. Den har används flitigt under sommaren eftersom den både skyddar mot regn och svalkar vid solsken.

– Mina söner har plockat med sig datorn ut och suttit under paviljongen.

Testat olika Bingospel

Britt-Marie har spelat Bingo på nätet ett par år. Tidigare har hon spelat på Bingolotto, Bingohallar och på drive-in bingo. Drive-in Bingo sker främst på sommaren, men någon gång ibland ger hon sig iväg på det.

Då Britt-Marie blev änka skaffade hon sig en dator och började spela Bingo på nätet.

– Det blev så tråkigt, och jag kände att jag ville ha något att göra. Det fungerar som ett bra sällskap för mig. Även om jag inte deltar i chatten särskilt ofta så är det alltid kul att läsa.

Vad gör Bingo kul för dig?

– Det är helt klart spänningen.

Sjukskriven

I maj opererades Britt-Marie i axeln och är sedan dess sjukskriven. Hon hoppas kunna komma tillbaka till sitt arbete inom hemtjänsten så snart som möjligt.

– Jag vet inte om det finns ett slut på detta. Jag har en förkalkning i axeln och det läker långsamt, förmodligen på grund av min diabetes. Jag saknar jobbet och vill verkligen tillbaka.

För att bota tristessen påtar Britt-Marie i trådgården, vilket passar henne perfekt då hon älskar blommor.

– Jag har även en saltvattenspool som jag gärna använder.

Vinnarrecept

Jackpotten på Lyckosjuan är inte hennes första. Strax innan jul vann hon drygt 8 000 kronor. Vinsten gick nästan oavkortat till julklappar och julmat.

Britt-Marie har en väl utstuderad taktik då hon spelar Bingo. I största mån är det vissa nummer hon försöker få med på Bingobrickan.

– Nästan alla i familjen har en femma i födelsedatumet, så den siffran försöker jag ha med ofta. Själv är jag född den 29 maj. Jag tror på att köra på samma nummer.

Publisert: