Festen fortsätter efter tolvslaget

Bästa vickningstipsen för efterfesten

1 av 2 | Foto: Coop
Tunnbrödsrulle med Brännvinssill.

Nyårsdansen kräver sin energi och framåt natten behövs varm vickningsmat. Här är snabba och enkla tips från Coop.

Viktigast är att vickningen är färdig sedan tidigare och bara kan värmas på och ställas fram. Varken värd eller värdinna har någon lust att avbryta sig mitt i nyårsfirandet. Praktiskt är också om man kan slippa extra disk ? vickningen serveras med servett och äts med handen.

Vanligaste vickningen är kokt korv med bröd. Vill du ha något lite mer speciellt så finns det mängder med alternativ. Här är några tips på vickningsmat som är lika lätt att ställa fram som korv med bröd, men du slipper ketchupkladd.

Ge gästerna en energikick

Vickningen ska vara smak- och energirik och vad passar bättre in på den beskrivningen än en krämig röra med brännvinssill? Riktigt Norrländsk känns vickningen med små gräslökstäckta tunnbrödsrullar med senapssill, potatis och dill i en härligt smaskig crème fraicheröra.

Undvik kladd

Planerar du en vild nyårsfest, men ändå undvika kladd på golv, möbler och gäster så är små pizzor ett bra alternativ. Fritt från kladdiga tillbehör och en garanterad succé. Beroende på tid och ork kan du välja att köpa färdig pizzadeg eller baka egen. Sedan väljer du vilken fyllning som helst – gör något för alla. Skinka och ost till barnen, skaldjur, svamp eller lufttorkad skinka, potatis och ruccolasallad. En rolig variant är söta pizzansnurror fyllda med skinka, senap och oregano.

En lite lättare vickning, men inte desto mindre god, är grillade räkor. Trä upp räkorna på spett och låt dem ligga i marinad under kvällen. Sedan slänger du enkelt in dem i ugnen och grillar. Servera med enkelt vitt bröd och hemmagjord aioli. Snabbt och lätt på nyårsnatten!

Coop

ARTIKELN HANDLAR OM

Julen 2008

Jul

Julmat