Krämporna försvann efter vinsten

NYHETER

Förtidspensionären Christina vann jackpott - 37 755 kronor på Helgturen.

1 av 3 | Foto: Förut hade hon en trädgård, men nu räcker det att pyssla om balkongen i den nya bostadsrätten.

På morgonen den 24 maj spelade Christina Eklöf Bingo och vann storjackpott - 37 755 kronor. Pengarna gick till att betala restskatten, men hela den dagen kände förtidspensionären Christina inte av en enda av sina vanliga krämpor!

Morgonen den 24 maj i år började utomordentligt för Christina Eklöf i Norrköping. Hon vaknade kl 8.00, satte på datorn och såg att det var en rejäl jackpott på Bingospelet Helgturen – nästan 38 000 kronor. Det är inte så ofta man har en sådan chans så Christina bestämde sig för att spela ett spel. Lite snabbt bara, före frukost… Hon satte igång spelet – och vips stod det Bingo!

— Jag fattade ingenting, så jag ropade på gubben min. Han kom och sa grattis och sedan hade vi en toppendag! Vi gick ut och åt och festade till, berättar Christina och skrattar vid minnet.

Inte första jackpotten

Men det är inte första gången Christina vinner – en gång per termin brukar det bli en jackpott. Förra året 12 000 kronor på våren och 12 000 kronor på hösten. I våras slog hon alltså till på rekordvinsten 37 755 kronor.

— Och igår var jag riktigt nära att vinna 12 000 kronor igen! Men nuförtiden spelar jag inte lika ofta. Mest blir det på helgerna. Jag gillar Helgturen, men även spelen Stjärnan och Lyckosjuan spelar jag ibland. När det är bra jackpott – man vill ju vinna stora pengar!

Just majvinsten gick inte till något särskilt roligt.

— Nej, jag var tvungen att betala en massa restskatt, säger Chritina lite moloket. Men det var ju bra att få pengar till det i alla fall. Lite kunde vi investera i vår nyinköpta bostadsrätt också, det var roligt.

Vad gör du när du inte spelar Bingo?

— Då tycker jag om att pyssla hemma. Jag dekorerar och planterar blommor. På balkongen sår jag frön. Sedan promenerar jag mycket också. Jag och min man Hans har en liten tax som heter Lukas, han tycker om att gå långa promenader. Jag är förtidspensionär så jag har mycket tid men också en hel del krämpor. Ibland mår jag inte så bra. Men tänk – hela den 24 maj kände jag inte av några krämpor alls!

Lina Thorén/MiniMedia