Nyheter

Flicka ljög om kidnappning

NYHETER

Polisen tror inte att hon utsatts för brott.

Den tioåriga flicka som säger att hon blev kidnappad och sedan knuffad i Riddarfjärden i Stockholm ljuger.

Polisen tror inte längre att hon utsatts för ett brott.

– Flickan har inte på det sätt hon berättat blivit kidnappad i Tensta och bortförd till Stockholm. Varför hon lämnat de här uppgifterna vet vi inte. Det kan handla om en tragedi inom hennes familj, säger kammaråklagare Henrik Söderman till TT.

Flickan har sagt att hon den 4 februari blev kidnappad av en okänd man utanför en skola i Tensta i nordvästra Stockholm. Mannen skulle ha tvingat henne att åka med honom med tunnelbanan in till Stockholm, fört henne till Stadshuset och där knuffat ned henne i Riddarfjärdens kalla vatten.

Flickan hittades i vattnet av två män som parkerat sin bil i närheten av kajen. De hjälpte henne ur vattnet och ringde efter ambulans.

Polisen har granskat bilder från flera övervakningskameror i tunnelbanan och konstaterat att flickan åkt ensam in till Stockholm.

– Det finns ingen man tillsammans med flickan på bilderna. Hennes uppgifter stämmer inte. Vi vet inte hur hon hamnat i Riddarfjärden, säger Henrik Söderman.

Flickan har hörts om analysen av övervakningsbilderna och om de övriga uppgifter hon lämnat men inte kunnat ge polisen något svar på varför hon är ensam på bilderna.

Åklagaren har formellt ännu inte lagt ned förundersökningen som avser misstanke om människorov och försök till mord.

Kjell Rynhag/TT

ANNONS

Glöm inte mors dag – skicka en vacker bukett med choklad! Beställ hos Interflora här.

Extern länk från Interflora

Beställ nu

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter