Brandmän hjälpte 104-åring till julfirande

Av: Claes Olsson

Publicerad:

Katherine Birkle, 104, var bjuden på julfirande – men kunde inte ta sig ner för trappan utanför huset. Då ryckte räddningstjänsten ut för att hjälpa henne.

Några dagar före julafton hade 104-åriga Katherine Birkle från New York i USA planerat att gå på julfirande. Men det var inte tillräckligt säkert för henne att ta sig ner för trapporna utanför huset. Då fick ett av hennes syskonbarn en idé. Dagen innan firandet bad hon de lokala brandmännen om hjälp, skriver New York Post.

– Det gjorde de mer än gärna, säger Kathleen Caraccia till tidningen.

1 av 4 | Foto: New York City Fire Department
Katherine Birkle, 104, tog sig till firandet tack vare brandmännen.

Vid lunchtid dök fyra brandmän upp för att hjälpa 104-åringen ut. Kathleen Caraccia blev gråtmild av gesten.

– Jag förväntade mig att en skulle komma, men fyra dök upp. Det var som om jag känt dem hela livet. De var väldigt glada över att få hjälpa till, säger hon.

”Vet att hon har det svårt”

Katherine Birkle fick hjälp ner till den bil som skulle ta henne till festen. I en bild på New Yorks brandstations Facebooksida ser man hur hon firar med en jultomte.

”Senare på dagen kollade vi om hon tagit sig hem säkert. Vi vet att hon har det svårt att ta sig runt och vi var bara glada över att få hjälpa till. Det här är vad vi gör, det är vårt jobb att hjälpa samhället på alla möjliga sätt”, skriver de på Facebook.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN