Johanna ute ur Fame Factory

NYHETER

Martin klarade sig med nöd och näppe

Läraren Per hade tidigare lovat oss den den bästa veckofinalen hittills och visst höll våra artisttalanger hög klass. Resultatet blev således mycket jämnt men regler är som bekant regler: någon måste lämna skolan...

Foto: Johanna och Martin

Veckorna rinner iväg och plötsligt var det åter igen dags för veckofinal.

Det som framförallt präglat den gångna veckan var deltagarnas starka hemlängtan men nu verkade alla åter igen vara stabila och fokuserade.

Showtime

Startfältet var starkt denna afton och först ut var en taggad Peter med låten ”Utan dig”, en pop-rocklåt med en oemotståndligt catchy refräng.

Därefter var det Johannas tur att inta scenen med låten ”Another piece of my heart” med körtjejerna Mia och Dajana som stöd.

Efter två poplåtar var det dags för en helt annan genre och Martin med sin countrylåt ”When I found you” såg verkligen ut att njuta av att stå på scen. Jessica gjorde en spektakulär entré i sin knallröda, tajta klänning och framförde en spanskklingande låt som det svängde rejält om.

Sist ut var David som fick fin publikkontakt under sin låt ”Wherever you go”.

Gamla favoriter

Under pausen kunde våra vänner andas ut för ett ögonblick och istället var det upp till gästartisterna Fame att underhålla. Fame, som för övrigt består av de gamla FF:arna Magnus Bäcklund och Jessica Andersson gjorde succé. De erkände att de stundtals saknar skolan och samhörigheten men att det nu är schlagerfestivalen som gäller för deras del.

Jämn utröstning

Under tiden passade reportern Tobias på att mingla i Greenroom samtidigt som han redde ut diverse skvaller, rykten och påståenden.

Jessica planerar till exempel inte att byta namn och idén med att bilda ett nytt Friends är inget Dajana och Ulrika tänt på.

– Vi vill hellre göra vår grej!

Om det skvallrades i Greenroom, så sattes det poäng för glatta livet över hos juryn. Då den var klar blev det till slut Martin och Johanna som skulle upp och göra varsitt extranummer.

Både Johanna och Martin valde två stämningsfulla ballader som fick publiken i rejäl gungning och omröstningen blev därför oerhört jämn.

En smått rörd Martin fick stanna med 55 procent av rösterna medan Johanna var den som denna gång fick lämna skolan.

Vi tackar för Johannas medverkan och önskar henne all lycka i framtiden.

Poängställningen:

Anna Bergstrand