"Victoria, vem är det du vill ha?"

NYHETER

De ställde frågan som hela svenska folket vill ha svar på

1 av 9 | Foto: MATTIAS CARLSSON
RODNANDE KRONPRINSESSA Kicki Danielsson, Carola, Pernilla Månson Colt och Elisabeth Andreassen var fräcka nog att prata om kärlek med kronprinsessan Victoria när hennes födelsedag traditionsenligt firades på Öland. Pojkvännen Daniel Westling var inte med på det officiella firandet, men på den privata festen på kvällen var han en given gäst.

BORGHOLM

Fångad av en stormvind? Vem är det du vill ha?

Kronprinsessan Victoria skrattade och rodnade när hon under Victoriadagen fick kärleksfrågor av både Carola och Lotta Engberg.

- Victoria förstod nog vad vi syftade på, säger Lotta Engberg och ler.

Det var fullsatt till sista bänk. Över 8 000 nyfikna besökare fyllde Borgholms idrottsplats under Victoriadagen i går.

Kungafamiljen anlände ståndsmässigt i häst och vagn.

- Det är jättekul att så många är här i sommarvärmen. Högst upp på min önskelista stod ju vackert väder, sa Victoria glatt.

Fnissig Märtha Louise

I publikhavet fanns kungligheter från sju europeiska länder. Bakom kungafamiljen satt bland andra den norska prinsessan Märtha Louise och fnissade med sin Ari Behn.

En solbränd kronprins Felipe av Spanien diggade Robert Wells flinka pianospel medan kronprins Willem Alexander och hans Maxima mest satt och myste med varandra.

Daniel var inte där

Victoria, för dagen klädd i Ölandsdräkten, hade också stöd i publiken av hela sitt kompisgäng med bästisarna Caroline Kreuger, Caroline Svedin, Martina Gahn och Josephine Génetay. Kronprinsessans pojkvän Daniel Westling var däremot som bortblåst.

- Kungaparet ansåg att ingen av barnens respektive pojk- eller flickvänner skulle vara med på det officiella programmet. Då skulle firandet handla mer om det i stället för Victoria, uppger en källa för Aftonbladet.

Men Victoria blev ändå påmind om kärleken. Ut på scen kom nämligen Kicki, Bettan och Lotta som framförde sin svängiga schlagerhit "Vem e de du vill ha".

Under låten slog Lotta Engberg till. Hon rusade ner för trappan, fram till Victoria och sjöng frågande:

- Vem e de du vill ha?

Victoria rodnade

Gång på gång. Kronprinsessan blev paff, rodnade en aning och skrattade vilt åt den improviserade kuppen. Carl Philip och Madeleine förstod också vad Lotta syftade på och garvade gott åt skämtet med deras storasyster.

Efteråt var Lotta Engberg nöjd bakom scenen. Idén med att skoja med Victoria och hennes kärleksliv föddes så sent som under genrepet.

- Jag tror att hon fattade vinken och förstod vad vi menade. Det är en skärpt tjej. Frågan är om jag får något svar på min fråga, sa Lotta Engberg.

Men det var inte över där. När Carola lite senare gjorde entré kom nästa kupp. Carola gjorde också hon "en Lotta", sprang fram till Victoria och sjöng "Fångad av en stormvind".

- Jag valde låten med tanke på Victoria. Ibland är man ju mitt i en storm. Att jag gick fram till henne berodde på att det kändes rätt, sa Carola.

Pelle Tagesson, Daniel Nyhlén