Programledaren troligen strypt

NYHETER

Rättsläkarens rapport pekar på mord

Den kvinnliga programledare som hittades hängd i en lägenhet har troligen mördats. Märken på kvinnans hals tyder på att hon strypts till döds.

Den 21-åriga kvinnan som jobbat som programledare på Sveriges Television hittades död i en lägenhet i Stockholm den 26 april.

Tydde först på självmord

Till en början tydde allt på att hon hängt sig i en sjal, men polisen fattade snabbt misstankar om mord. Inget avskedsbrev eller andra tecken på att kvinnan planerade att ta sitt liv hittades.

Enligt ett rättsmedicinskt utlåtande har kvinnan troligen strypts till döds. Märkena på hennes hals sitter långt ned på halsen.

– Det ser inte ut som det normalt gör vid en hängning, säger åklagare Jan Axelsson.

Planerade att gifta sig

Kvinnans 24-årige pojkvän har i förhör berättat att paret var förälskade och planerade att gifta sig. Han är bosatt i Australien men har besökt kvinnan i Stockholm och planerade att flytta till Sverige.

Några timmar före dödsfallet talade de i telefon med varandra.

Flera personer har förhörts under polisutredningen. Men åklagare vill inte kommentera om det finns någon misstänkt gärningsman.

Är det klarlagt att kvinnan har mördats?

– Det finns saker som förbryllar oss. Det rättsmedicinska utlåtandet ställer nya frågor som vi nu går vidare med. Men jag måste av naturliga skäl vara förtegen om de här sakerna under pågående förundersökning, säger Jan Axelsson.

Är det aktuellt med ett gripande?

– Det är inget jag vill kommentera. Det finns inget beslut. Men jag håller inget för uteslutet.

Tidigare artiklar

Ulrika Nordin