Gunde sörjer sina kolleger

NYHETER

"Jag tänker på deras anhöriga"

1 av 2 | Foto: dödsbudet är svårt att smälta Gunde Svan jobbade nära Kim Justin och Linda Ekwall alias gladiatorerna Zeke och Indra. Att de inte längre finns i livet är svårt att förstå. "Jag har inte hunnit smälta det ännu. Mest tänker jag på deras familjer och anhöriga", säger han.

Programledaren Gunde Svan har umgåtts intensivt med Zeke och Indra under inspelningarna av Gladiatorerna.

Beskedet om deras bortgång kom som en chock.

- Jag lider med deras familjer och anhöriga, säger han.

Gunde Svan fick veta om frontalkrocken som kostade det unga paret livet först i går förmiddag från TV 4.

När Aftonbladet når honom under semestern med familjen hemma i Dalarna har han fortfarande svårt att inse vad som hänt.

- Det känns tufft, jag har inte hunnit smälta det ännu. Men mest tänker jag på deras familjer och anhöriga och hur det måste kännas för dem. Det tar nog någon dag till innan man hunnit fundera vidare.

Inte berättat för barnen än

Gunde Svans barn är 5 och 9 år gamla och precis som tusentals andra barn följer de med stort intresse serien som leds av deras pappa tillsammans med Agneta Sjödin.

Särskilt lillpojken har Gladiatorerna som ett favoritprogram. Samtidigt som Gunde Svan fick det tunga beskedet

tittade sonen på ett bandat avsnitt med sina idoler.

- Vi har inte haft möjlighet att tala om vad som hänt för honom ännu. Vi ska göra det senare i lugn och ro.

Både Gunde Svan och Agneta Sjödin har kommit att lära känna stridskämparna under de olika omgångar man samlats för att tävla och spela in nya avsnitt. Även om de inte träffas privat skapas ändå en speciell relation av intensiva perioder av hårt arbete tätt intill varandra.

"Zeke var proffsig"

- Kim var två personer. Zeke som han blir framför lamporna och som man måste förklara för barnen inte är farlig och inte är den riktige Kim. Han var proffsig och skiftade lätt mellan rollerna, sig själv och Zeke, säger Gunde Svan.

- Linda kom ju med senare så henne har jag inte följt lika länge, men hon var en jättetrevlig och gullig tjej. Duktig hon också.

Agneta Sjödin var i går trött och ledsen.

- När så unga människor rycks undan och bara är borta känns det extra svårt. När man inte haft tid att förbereda sig, när det inte är väntat. Jag fattar inte hur det kunde hända. På tisdag ska alla i produktionen samlas för att prata om det som hänt och ge varandra stöd. Vi hoppas att alla ska hinna ta sig hit till dess.

Läs mer

Camilla Norström