Landskrona

Malin fick odjur med sig hem från butiken

Av: 

Jonna Claesson

NYHETER

Malin Ohlsson från Landskrona tvingades möta sin största skräck i en banankartong från mataffären – en spindel, som dessutom kan vara en av världens farligaste.

– Hade jag inte haft ett friskt hjärta hade jag nog dött, säger hon.

Det var under söndagen som Malin Ohlsson och svärdottern Josefin köpte banankartonger på Ica Kvantum i Landskrona för att packa ihop det sista inför den kommande flytten.

– Jag brukar köpa banankartonger när jag flyttar. Det var inga konstigheter förrän jag skulle vika ihop dem igen.

Malin vek ihop kartongerna och skulle precis ta bort pappen i botten på den sista när skräcken slog till.

– Där låg en spindel, på rygg. Hade jag inte haft ett friskt hjärta hade jag nog dött, säger hon.

Malin berättar att hon har spindelfobi men att hennes reaktion i söndags var värre än vanligt. Och det var spindeln också.

– Jag skrek som om jag satt i kläm och blev kallsvettig så att det rann på ryggen. Min svärdotter kom in i rummet och skrek lika mycket hon.

Malin uppskattar att spindelns ben var ungefär en decimeter långa och kroppen var två och en halv centimeter bred och fem centimeter lång.

Till en början trodde de att spindeln var död, men när de skulle försöka vända på den för att lättare se vilken art det var så rörde den på sig.

– Då skrek vi unisont kan jag säga. Den hoppade från botten på lådan upp till kanten. Jag kunde liksom inte gå ut från lägenheten nu när jag visste att den levde, då hade jag aldrig gått in igen.

Malin ringde till sin son för att se om han kunde komma och rädda dem.

– Han vet ju att jag har spindelfobi så han sa ”Men kom igen mamma, hur stor kan den vara?”.

Men han blev snart motbevisad.

– Han gick bara fram till kartongen och backade tillbaka. ”Dra åt helvete, den där är ju stor på riktigt”, sa han. Sedan slog han ihjäl den med en hammare, vi kunde inte ens fånga den. Sorry.

Malin har lagt ut bilder på spindeln i Facebookgruppen ”spindelnätet” samt på Artportalen.se. Hittills skiljer sig teorierna åt. Just nu lutar det åt att det är en brasiliansk vandringsspindel eller en Huntsman, varav den förstnämnda är en av de farligaste spindlarna i världen.

– Jag har inte fått bekräftat vad det är för spindel, mina bilder är inte tillräckligt tydliga. Men det spelar ingen roll om den är snäll eller ond, den är lika läskig för det.

”Naturlig produkt”

Malin hörde av sig till Ica Kvantum i Landskrona för att berätta om sin upptäckt.

– De sa att de inte har varit med om det här förut, men det har de nog. De har ingen aning om det bara, säger hon och fortsätter:

– Hamnar en spindel i en kartong av 3 000 så kan man ju inte sluta sälja bananer för det.

David Lexander på Chiquita Sverige, säger att det kan förekomma spindlar i leveranserna men att det inte är speciellt vanligt.

– Det som kan ha hänt är att bananerna inte tvättats ordentligt och att det kommit med spindelägg innan bananerna har paketerats. Vi försöker se det som att det är någonting positivt och ett tecken på en naturlig produkt, säger han.

ANNONS

Kids deal - 25% rabatt på barnkläder & skor från Ellos kollektioner!

Extern länk från Ellos

Till REAN!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Landskrona

Livsmedel

Chiquita