Efter julkritiken: Det köpte Löfven till Ulla

Stefan Löfvens besök i julhandeln väckte stor uppståndelse.

Nu berättar han själv om vistelsen i Gallerian – och avslöjar vad han köpte i julklapp till hustrun Ulla.

– Det var gott om utrymme och lite människor, säger statsministern i premiäravsnittet av Carina Bergfeldts talkshow.

Trots uppmaningarna att ställa in och boka av syntes Stefan Löfven själv gå i köpcentrum dagarna före jul – och kritiken lät inte vänta på sig.

”Jag förstår att folk har reagerat när de läser att jag har uträttat ärenden i december. Jag har handlat mat, reparerat en klocka, letat efter reservdelar till min rakapparat, varit på Systembolaget och handlat en julklapp till min fru Ulla”, skrev statsministern då i ett inlägg på Instagram.

Avslöjar omtalade julklappen

På fredag sänds det första avsnittet av Carina Bergfeldts nya talkshow i SVT. Där berättar Stefan Löfven, tillsammans med hustrun Ulla Löfven, om det omtalade galleriabesöket.

Det gjordes tidigt en lördagsmorgon, när Gallerian i Stockholm precis öppnat. Statsministern hämtade ut en klocka han hade lämnat in på lagning. Sedan köpte han den omtalade julklappen till hustrun – som han nu avslöjar var en aktivitetsklocka.

”Gäller ju att föregå med gott exempel”

Stefan Löfven säger att han förstår kritiken. Men en del av den tycker han har varit orättvis.

– När det rapporteras om det, vad visas för bilder då? Ja, då är det på en ganska fullsatt galleria. Och när människor ser det undrar de såklart ”hur kunde han gå in där?”. Men det var inte där jag var. Jag var i en galleria där det var nästan tomt på människor, säger han.

Han får medhåll av Ulla, som väntade utanför Gallerian medan statsministern handlade.

– Det är precis som att du gjort något som är helt förbjudet. Sen inser jag ju att det gäller att föregå med gott exempel, säger hon.

Kärleksrådet till Benjamin Ingrosso

Stefan och Ulla Löfven har varit gifta sedan 2003 men är ett par sedan 30 år tillbaka. I programmet delar statsministern med sig av råd till gästande artisten Benjamin Ingrosso om hur man håller kärleken vid liv.

– Jag tror att det är bra att vara själv, det här med egentid. Jag bodde själv ett antal år innan vi träffades. När jag tittar tillbaka på det tror jag att det var nyttigt, att vara själv ett tag, säger han.

Löfvens raka bastutips

I programmet framkommer också att statsministern är en riktig bastufantast. För tittarna berättar han vad han helst gör medan svetten lackar.

– Jag tar med mig rakhyveln. Bästa rakningen, det är när du svettas och porerna öppnas. Då kör du rakhyveln, blir inte bättre än så, säger Stefan Löfven.

Publisert:

LÄS VIDARE