Dani Azoz, 24, döms till livstid för mord och två mordförsök

Uppdaterad 2021-10-01 | Publicerad 2021-05-19

Dani Azoz, 24, döms till livstidsfängelse för mord och två mordförsök.

Han sköt ihjäl en 21-åring utanför en skola i Nyköping ifjol.

”Omständigheterna visar att Dani Azoz handlade med beslutsamhet; avsikten skulle uppnås” står det i domen.

En 21-årig man sköts till döds i Nyköping i september ifjol. Nu har den 24-årige Dani Azoz dömts till livstids fängelse för mordet och två mordförsök.

“Den 24-årige mannen har invänt att det var en av passagerarna i bilen som sköt. Tingsrätten kommer i domen fram till att det är bevisat att det var den 24-årige mannen som avlossade skotten. Något motiv till händelsen har inte framkommit” skriver Nyköpings tingsrätt i ett pressmeddelande.

I domen framgår att 21-åringen var på väg från en Max-restaurang tillsammans med två vänner när två bilar stannade nära dem. Dani Azoz klev enligt domen ut ur den ena fordonet med en pistol i handen.

Dani Azoz, 24

När de tre vännerna såg vapnet började de springa.

21-åringen träffades av ett skott i ryggen och dog senare på sjukhus.

Tingsrätten uppger att trots Azoz nekande så är det ”ställt utom rimligt tvivel att Dani Azoz var gärningsmannen”.

Han döms också för att ha skjutit mot de två andra männen för två fall av mordförsök och det ska enligt rätten inte finnas några förmildrande omständigheter.

”För den samlade brottsligheten är det uteslutet att påföljden kan stanna vid ett tidsbestämt straff. Straffvärdet är sammantaget så högt att påföljden ska bestämmas till fängelse på livstid” står det i domen.

Varför Dani Azoz sköt mot männen har inte utredningen kunnat visa utan i domen står att det verkar röra sig om en ”impulshandling”. Något motiv har inte framkommit.

En 21-årig man döms också för skyddande av brottsling efter att ha hjälpt 24-åringen att undkomma en vägspärr genom att bistå med ett bilbyte.

Följ ämnen i artikeln