Långa fängelsestraff för brutalt knivmord

Av: TT

Publicerad:
Hovrätten gjorde en annan bedömning än tingsrätten och dömde ut fängelsestraff till de båda männen. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Hovrätten gjorde en annan bedömning än tingsrätten och dömde ut fängelsestraff till de båda männen. Arkivbild.

Hovrätten skärper straffet för de två män som i fjol mördade en man med 66 knivhugg i Göteborg, rapporterar Expressen. De döms nu till åtta respektive elva års fängelse.

Mannen i 20-årsåldern hittades i december förra året död i närheten av en förskola i Göteborg. Han hade mördats med 66 knivhugg mot huvud, hals och nacke.

Två män åtalades och i somras dömde tingsrätten den ene för mord till sluten ungdomsvård, eftersom han bedömdes vara omyndig vid brottstillfället. Den andre dömdes till två års fängelse för grovt skyddande av brottsling.

Hovrätten skärper nu straffet för båda åtalade kraftigt till fängelse i elva respektive åtta år.

Hovrätten anser att omständigheterna visar att de två männen handlar tillsammans och i samförstånd. De bedömer även att det kraftiga våldet talar för gärningsmännens avsikt att döda offret.

Åklagaren har under båda rättegångarna hävdat att den yngre av de två männen inte alls var omyndig vid mordtillfället, utan att åldern registrerats fel då mannen kom till Sverige. Hovrätten går på åklagarens linje och pekar på att mannen själv vid olika tillfällen bekräftat att han fyllt 18.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN