Två anhållna efter bränder i Trollhättan

Av: 

Två män är anhållna efter att flera bränder bröt ut under torsdagskvällen i centrala Trollhättan.

Männen, som är i 20-årsåldern, är misstänkta för grov mordbrand, uppger polisen på sin hemsida.

De två misstänkta greps under fredagseftermiddagen och kvällen. Utredningen kring bränderna kommer att fortsätta med bland annat förhör.

Ett parkeringshus, ett övergivet radhus och totalt 34 bilar sattes i brand. Fem av bränderna startade nästan samtidigt, på olika platser. Polisen misstänker att de var anlagda i en samordnad aktion.

Enligt Jenny Wester, lokalpolisområdeschef i östra Fyrbodal, har polisen den senaste tiden jobbat offensivt och satt press på kriminella grupper i staden.

”Väldigt aktivt”

Men om det har någon koppling till bränderna är för tidigt att säga.

– Vi kan konstatera att vi har jobbat väldigt aktivt, vi har jobbat hårt mot den kriminella sfären, den miljön, och satt tryck mot kriminella aktörer, säger hon till TTELA i samband med en pressträff på fredagseftermiddagen.

– Med det inte sagt att det kan kopplas till gårdagens händelser.

Trots de kraftiga bränderna kom ingen person till skada.

– Radhuset visade sig vara en rivningsfastighet som räddningstjänsten lät brinna ner, men flera lägenheter nära parkeringshuset har fått utrymmas på grund av röken, sade Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisregion Väst.

Ytterligare brand

På grund av den kraftiga brandröken utfärdare räddningstjänsten ett viktigt meddelande till allmänheten (VMA) och uppmanade människor i centrala Trollhättan att stanna inomhus och att stänga dörrar, fönster och ventilation.

Vid 01-tiden var bränderna så gott som släckta, men strax därefter kom ytterligare larm om tre bilar som satts i brand i ett bostadsområde.

Det var dock inte några oroligheter eller bråk i Trollhättan under natten.

Publisert:

LÄS VIDARE