Gymnasierektor en av de skadade i Västerås

Av:  TT

Två män har skadats allvarligt vid ett knivdåd i centrala Västerås.
Två män har skadats allvarligt vid ett knivdåd i centrala Västerås.

Två män – en av dem rektor på en gymnasieskola – skadades allvarligt vid ett grovt våldsbrott i centrala Västerås på tisdagsmorgonen.

En 16-årig pojke har anhållits misstänkt för mordförsök.

Vid halv nio-tiden på tisdagsmorgonen gick en gärningsman till attack med ett vasst föremål mot två män vid ett parkeringsgarage intill en galleria i Västerås. Ett av offren har livshotande skador och opereras akut. Den andre mannen är svårt skadad, skriver Region Västmanland på sin hemsida. Enligt uppgifter till VLT betecknas händelsen som ett vansinnesdåd.

– Vi fick in väldigt mycket samtal när det skedde. Folk uppgav att man såg flera skadade personer blöda och man hade även sett en misstänkt gärningsman. Vi var på plats inom loppet av en minut och kunde snabbt få kontroll på situationen och gripa personen, säger polisens presstalesperson Magnus Jansson Klarin till TT.

Pojken ska förhöras

Personen som gripits och anhållits är en 16-årig pojke, enligt Åklagarmyndigheten. Pojken misstänks för försök till mord.

”Senast på fredag ska åklagaren fatta beslut om begäran om häktning. Ingen ytterligare information kan lämnas i nuläget. Åklagaren är inte tillgänglig för kommentarer”, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

Motivet till händelsen är inte klarlagt. Polisen utreder om det finns en koppling mellan de inblandade personerna sedan tidigare, och vilken typ av föremål som gärningsmannen har använt. Det finns inga ytterligare misstänkta.

En av de skadade männen är rektor på en gymnasieskola i staden, skriver Aftonbladet.

– Det är beklagligt att vi har sådant våld på öppen gata helt oprovocerat. I det här fallet handlar det om en mycket populär rektor som finns på en av våra gymnasieskolor. Tankarna går till de skadade och familj, säger kommunstyrelsens ordförande Staffan Jansson (S) till tidningen.

Mycket arbete återstår

Brottsplatsen har spärrats av för teknisk undersökning. Polisen har genomfört dörrknackning och kontrollerat om det finns övervakningskameror i området som kan ha spelat in händelsen.

– Vi har mycket arbete kvar och försöker samla in så mycket uppgifter som möjligt. Utredningsläget ser bra ut och vi börjar få en bättre bild av hur det har gått till, säger Magnus Jansson Klarin.

Publisert: