En skjuten i närheten av lågstadieskola

Barn och föräldrar har hållits inlåsta på en skola i Eskilstuna.

En man i 20-årsåldern har skadats i en skottlossning.

– Vi befarar att barn sett händelsen, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

– Vi har träffat på en skadad person, som vi haft kontakt med innan han fördes till sjukhuset med ambulans, det är en vuxen man, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

Larmet om skottlossning kom in vid 15-tiden på torsdagen. Polisen har spärrat av ett område i närheten av en lågstadieskola där den skadade hittats.

Inringare till SOS berättade att de hört skottlossning på Hästskobacken i stadsdelen Fröslunda och att en person låg ner på marken och verkade vara skadad.

– Ingenting tyder på att det är något samband mellan skottlossningen och skolan, säger Thomas Agnevik.

– Det är inte en elev eller anställd, enligt mina uppgifter.

Barn och föräldrar får inte lämna skolan förrän polisen säger att det är okej.
Barn och föräldrar får inte lämna skolan förrän polisen säger att det är okej.

Lågstadieskola i Eskilstuna

Vittnen ska ha hört sex eller sju skott.

Lågstadieskolan ligger i ett område polisen klassar som utsatt. Skolan låstes efterskjutningen och varken elever eller föräldrar fick lämna den, enligt rektorn. De satt inlåsta i matsalen.

Föräldrar fick komma till skolans fritids för att vara med sina barn, men inte lämna skolan förrän polisen sagt att det var okej.

– Alla våra barn och elever är inrymda. Vi ser självklart mycket allvarligt på den här händelsen och följer polisens rekommendationer, säger Hans Ringström, skolchef grundskolan.

Strax före klockan 18.30 meddelar Eskilstuna kommun att alla fått gå hem.

– Vi håller öppet som vanligt men har organiserat stöd till förskolorna och skolorna som kommer vara på plats imorgon bitti för de vårdnadshavare, den personal och de elever som har behov. Eftersom det i dagsläget inte finns något som tyder på att skottlossningen har något med skolan att göra så känner jag mig lugn, säger Hans Ringström i ett pressmeddelande.

Barn kan ha sett skjutningen

Den skadade, en man i 20-årsåldern, har förts till sjukhus med ambulans och skadeläget är oklart. Enligt polisen opereras han akut.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska han ha skjutits i benet.

– Vi befarar att barn sett händelsen, säger Thomas Agnevik.

Ingen person är misstänkt och ingen är frihetsberövad men polisen har inlett en förundersökning om försök till mord och grovt vapenbrott.

Polisen har spärrat av området för teknisk undersökning under kvällen.

Thomas Agnevik vill inte gå in på hur skjutningen gått till eller om det varit en eller flera gärningsmän.

– Vi håller det öppet, det kan vara en eller flera men det håller vi för oss själva än så länge. Vi kommer att vara kvar i flera timmar för att säkra spår. Vi kommer också att kolla aktuella adresser om det finns sådana, säger han.

– Vi har fått god hjälp av allmänheten och är intresserade av allt som kan uppfattas som intressant för utredningen.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN