Nyheter

Polismordsdom står fast – ingen överklagar

Av: 

TT

Den misstänkte 17-åringen och hans försvarsadvokat och polisens sambo under rättegången i Göteborg.
Den misstänkte 17-åringen och hans försvarsadvokat och polisens sambo under rättegången i Göteborg.

NYHETER

Domen på åtta års fängelse för mordet på polismannen Andreas Danman i Biskopsgården i Göteborg står fast. I förra veckan valde den dömde 17-åringen att inte överklaga och nu har även kammaråklagare Linda Wiking beslutat samma sak.

17-åringen dömdes till åtta års fängelse för mordet på polismannen och mordförsök mot en annan man, men friades från mordförsök mot två andra män.

– För att få upp straffvärdet och nå ett fullt bifall behöver vi få den misstänkte dömd för tre mordförsök. Då måste vi ha alla tre målsäganden med oss och veta att de är villiga att prata. Och så kanske det inte riktigt känns i dagsläget, säger Linda Wiking till Göteborgs-Posten.

Det var den 30 juni som Andreas Danman sköts ihjäl i Biskopsgården. Han var då på väg med sin polismoped mot en plats där en skottlossning skett tidigare samma kväll. I en gatukorsning mötte han 17-åringen som sköt två skott mot honom med kulsprutepistol. Ett skott träffade, och Danman avled.

Enligt tingsrättsdomen var dödsskjutningen av polismannen inte planerad. Gärningsmannen trodde att han sköt mot fiender i en kriminell gruppering som det gäng 17-åringen tillhörde låg i fejd med.

– Vår slutsats är att han måste ha misstagit sig på person, sade rättens ordförande, lagman Göran Lundahl, i en kommentar till domen.

ANNONS

Munskydd, Covidtester och mycket mer till bra priser – och SNABB leverans hem till dörren!

Extern länk från Meds

Köp nu

Publisert: