Kungen frisk från covid-19 – men Victoria sjuk

TT

Publicerad 2022-01-08

Drottning Silvia och kung Carl Gustaf på väg till Nobelprisutdelningen i december. Bakom dem kronprinsessan Victoria och prins Daniel. Arkivbild.

Kung Carl XVI Gustaf har tillfrisknat från covid-19 – och samtidigt rapporterar hovet att dottern, kronprinsessan Victoria, har insjuknat i virussjukdomen.

”Kronprinsessan, som är fullvaccinerad, har förkylningssymptom men mår i övrigt bra. En smittspårning har inletts”, skriver hovet i ett pressmeddelande på lördagen.

Kronprinsessan och hennes familj har isolerat sig i hemmet i enlighet med gällande restriktioner. Men kungen räknar med att inom kort återuppta sina plikter:

”Kungen mår bra och kommer att deltaga digitalt under konferensen Folk och Försvar”, skriver Margareta Thorgren, presschef vid hovet, i ett mejl till Svenska Dagbladet.

Hovet meddelade i tisdags att både kungen och drottning Silvia insjuknat med coronaviruset, dock med lindriga symtom.

Flera andra medlemmar ur kungahuset har haft covid-19. Prinsparet Carl Philip och Sofia testades positivt under hösten 2020.

Kronprinsessan Victoria smittades en första gång i våras, då också prins Daniel insjuknade. Ingen av dem blev dock allvarligt sjuk.

Och drottning Silvia mår nu efter omständigheterna bra, uppger hovet för SvD.