Man häktad för mystiskt knivmord mitt i Göteborg

NYHETER

Den australiska mannen misstänks ha överfallits helt oprovocerat på öppen gata i centrala Göteborg. Han fördes till sjukhus – men dog senare av sina skador.

Nu har en man i 25-årsåldern häktats för mordet.

Foto: Anders Deros
Polis på plats efter att en man knivhuggits vid Odinplatsen i Göteborg.

Mannen hittades svårt knivskuren i närheten av Odinsplatsen mitt i Göteborg sent på natten den 20 december. Han avled senare på sjukhus.

I fredags greps en man i 25-årsåldern misstänkt för mordet. Under helgen begärde åklagaren Niklas Högdén honom häktad. På måndagsförmiddagen fattade Göteborgs tingsrätt beslut om att häkta mannen, som GP var först med att rapportera om.

Den misstänkta nekar till brott. Via sin advokat bestred han häktningen.

Förbryllar polisen

Mordet är en gåta för utredarna. Australiensaren var helt okänd för polisen, och det finns inget som tyder på han var bekant med den misstänkte gärningsmannen. Mannen hade heller inte blivit av med några värdesaker, vilket tyder på att det inte rör sig om ett rån som gått fel.

Kort före jul gick polisen ut med ett signalement och en vädjan till människor som har information om händelsen att höra av sig.

– Vi behöver hjälp här, för att få fram mer uppgifter helt enkelt. Har man sett någonting som kan vara av intresse, minsta lilla grej, som personer eller fordon som känns avvikande, tycker jag att man ska ringa 114 14 så får vi avgöra om det är intressant, har Peter Adlersson, polisens presstalesperson, tidigare sagt till Aftonbladet.

Var på väg hem

Den mördade mannen flyttade till Sverige under sommaren 2017. Han bodde i Göteborg tillsammans med sin flickvän.

Under vad som kom att bli hans sista kväll i livet var mannen ute på stan tillsammans med några kompisar. Sedan besökte han en väns lägenhet vid Heden innan han begav sig hemåt.

Någonstans i de centrala delarna av Göteborg ska han ha mött den misstänkte mördaren, som uppges ha knivhuggit flera gånger i överkroppen.

Så utreder polisen mord – med ”mordbibeln” 00:33
ARTIKELN HANDLAR OM

Göteborg