McCain: Jag har sovit som en bebis

Publicerad:
Uppdaterad:

Talar ut om tiden efter nederlaget

En vecka efter förlusten i presidentvalet ställde republikanen John McCain upp på sin första tv-intervju. USA behöver inte en bitter förlorare, sade han.

- Jag har sovit som en bebis: sova två timmar, vakna upp och gråta, sova två timmar, skämtade John McCain, när han på tisdagskvällen intervjuades av Jay Leno i tv-showen "The Tonight Show" på NBC.

Vietnamveteranen och före detta krigsfången McCain var inbjuden till The Tonight show med anledning av Veteranernas dag och i publiken fanns många militärer.

McCain såg ut att vara utvilad och var tillräckligt avslappnad för att skoja om valnederlaget.

Han pekade på det faktum att hans hemstat Arizona nu har producerat fyra misslyckade kandidater till Vita huset.

- Arizona kan vara den enda staten där mödrar inte talar om för sina barn att de kan bli president när de blir stora, sade han.

Undvek tidningen

Det första McCain och hans fru Cindy gjorde dagen efter valet var att gå ut och köpa kaffe. Men "inte tidningen".

- Misslyckandet var tufft för familjen, sade han, men önskade Barack Obama allt gott.

- Jag saluterar. . . den valde presidenten Obama, sade han.

Försvarade Palin

Han fortsatte sedan insistera på att han inte känner förbittring och att möjligheten att få kandidera till presidentposten hade varit "en enorm ära".

- Jag kommer aldrig glömma det, så många underbara upplevelser, sade han.

Han vek inte heller från sitt kontroversiella beslut att välja Sarah Palin till vicepresidentkandidat. Kritiker menar att valet av Palin visade att McCain har dåligt omdöme. Men han beskrev henne som en "fantastisk person" och del av "nästa generationens ledarskap i vårt parti".

- Jag kunde inte ha varit gladare över Sarah Palin.

McCain sade att han ser fram emot att återgå till sitt uppdrag som senator och uteslöt möjligheten att ställa upp i presidentvalet 2012.

TT

Publicerad: