”Min Rhodostatuering blev en dyrköpt erfarenhet”

NYHETER

Rickards tiger såg ut som en barnteckning

Foto: Privat
Vilken miss! Till vänster ses kissemissen som tatuerades in på Rickard Stjernlöfs överarm på Rhodos. Till höger ses den svenske tatuerarens räddning som gjorde missen till en hit. Rhodostigern gömmer sig i klippan.

Det var sista dagen på Rickard Stjernlöfs Rhodossemester 1996.

Han hade bestämt sig för att skaffa en tigertatuering som han hade spanat in.

Men djungelkatten blev minst sagt misslyckad.

Foto: Privat
Rickard Stjernlöf, 35.

– Tatueringen gjordes sista dagen på Rhodos för att inte förstöra vår badsemester, säger Rickard Stjernlöf, 35.

Han och hustrun hade flera gånger gått förbi tatueringsstället och Rickard hade hittat ett motiv som han verkligen gillade.

– Det var ett litet motiv som föreställde en tiger, berättar han.

Tatueringsverksamheten bedrevs på en gågata med många turister. Den kvinnliga tatueraren förklarade att eftersom motivet var så pass avancerat, ville hon göra tatueringen i lugn och ro i sitt hem där hon hade utrustning tillgänglig. Rickard gick med på det, trots att hans fru hade onda aningar.

– Jag var förblindad av den där tatueringen och lyssnade inte på det andra. I dag skulle jag inte ha gjort på det viset, säger han.

Konstig skiss

Väl på plats visade den kvinnliga tatueraren upp en skiss för honom som inte alls liknade det motivet som han hade tittat på.

– Jag visste inte hur det funkade eller hur resultatet skulle bli. Jag sa till henne att hennes skiss inte liknade det motiv jag hade tittat på men hon hävdade att det bara var stödlinjer och att hon kunde jobba på fri hand. Det gick jag på.

I efterhand insåg Rickard att det var dumt av honom.

– Det jag fick på armen såg ungefär ut som det hon hade skissat upp. Hon sa att det skulle se bättre ut när skorpan försvann eftersom det var så mycket färg och blod. Men jag tänkte "det här kan ju aldrig bli bra".

Tatuerade över

Hemma i Sverige läkte tatueringen och skorpan försvann. Men blev det inte bättre för det. Besvikelsen var ett faktum.

– Jag var arg på mig själv för att jag hade fallit för det där, att jag hade tatuerat mig på Rhodos i stället för att gå till någon seriös här hemma.

Rickard kände sig helt knäckt när han såg resultatet och vägrade visa upp den för folk.

– Det var augusti och badväder men jag fick dölja tatueringen med en t-shirt. Jag kunde inte visa upp den, alla som såg den asgarvade åt den och kommenterade den.

Rickard var tvungen att göra något åt situationen.

– En svensk tatuerare hjälpte mig att göra om den och i dag är jag supernöjd.

Tigern från Rhodos tatuerades över med mörkt bläck och blev en sten som en betydligt större tiger tronar på.

Tillbaka till Rhodos

I dag är Rickard 35 år och för första gången på över tio år ska han åka till Rhodos igen. Men några tatueringar blir det inte den här gången.

– Nej, det var en dyrköpt erfarenhet. Om jag skulle skaffa fler tatueringar i dag skulle det vara på ett känt ställe i Sverige där man vet hur resultatet blir och att skissen följs till punkt och pricka.