Delar vinsten med grannarna

NYHETER

Mary Ipsa vill gärna resa

1 av 6 | Foto: Mary Ipsa

Måndagen den 18 augusti skrapade Mary Ipsa fram 100 000 kronor på Tv-Triss. Vinsten delar hon med sina grannar.

Måndag 18 augusti

Mary Ipsa var först ut att skrapa Tv-Triss vecka 34. Hon tog hem en vinst på 100 000 kronor. Mary Ipsa och tre av hennes grannar delar på vinsten. För Mary Ipsas del blir det alltså 25 000 kronor.

Mary Ipsa bor i Vånga som ligger ett par mil väster om Karlshamn. Hon är 72 år och pensionär, men det hindrar henne inte från att jobba extra som kontaktperson för personer som behöver henne.

På sin fritid fixar hon i trädgården. Hon älskar att umgås med sina barn och barnbarn, vilket hon gör så fort hon har möjlighet.

Även grannarna hinner hon ungås med en hel del med. Då är det spel som gäller.

För sin fjärdedel av 100 000 kronors vinsten vill hon gärna göra en resa.

Fredag 15 augusti

Tobias Jakobsson åkte från Skövde till Stockholm på torsdagsmorgonen för att skratpa Triss i tvs morgonsoffa. Lotten hade han köpt på Shell på Falköpingsvägen tidigare i år. Man kan föreställa sig glädjen när 35-åriga Tobias insåg att han hade skrapat fram tre klöver!

Tobias skötte sig bra i morgonsoffan och skrapade fram 100 000 kronor. Pengarna kommer till väl till användning eftersom han precis köpt ett nytt hus. Men tankarna på en ny bil finns där också... 100 000 kronor räcker nog till båda.

Till vardags arbetar Tobias som ambulansjukvårdare. Under utbildningen har han lärt sig hur viktigt det är att ta hand om sig. Han är en aktiv, vältränad och fräsch 35-åring med alla möjliga intressen. Bland annat att ta hand om sin kropp och tillbringa tid med familjen.

Torsdag 14 augusti

Solen strålade, vattnet bort mot Gröna Lund glittrade, någon enstaka mås gled skrikande runt Finlandsbåtarnas sotiga skorstenar nere i Värtahamnen. Stockholm visade sig verkligen från sin bästa sida för Trissvinnaren Jonas Olsson när han fick komma och besöka tv4 morgonsoffa, denna torsdagsmorgon i augusti. Med sig hade han sin frus Trisslott, med tre framskrapade Klöversymboler. Väl i tv, skrapade han fram hela 100 000 kronor. Den lyckosamma Trisslotten hade tagit honom och hans fru ända från sandstenskommunen Höör i Skåne, via hemmet i Perstorp och upp till huvudstaden.

45 åriga Jonas jobbar i vanliga fall som snickare hemma i Perstorp, men efter 100 000 kronorsvinsten imorse ska han ta med hela familjen på en resa till något härligt ställe.

Annars är hela familjens intresse orientering, Jonas engagerar sig mycket i det. Han är ungdomsledare i föreningen. Ska han koppla av, då åker han ut och fiskar.

Onsdag 13 augusti

50 000 kronor lyckades Siv Larsson skrapa fram i tv4 morgonsoffa denna härliga onsdagsmorgon. Lotten hade hon köpt när hon var på besök vid havet, i den vackra sommarstaden Varberg. Själv bor 74-åriga Siv i Gråbo i Lerums kommun.

Siv arbetade tidigare som lärare, men är nu en glad pensionär. Intressena är pussel, soduko och olika ordlekar. Hon gillar också att pyssla om sina blommor och att spela bordtennis (!). Men det duger inte bara att gå och "lata sig" - Siv sitter ofta med handarbeten som hon sedan sänder till Ukraina. Arbetena är mycket uppskattade av barnhem och andra behövande i den stora men fattiga östeuropeiska republiken.

Siv har alltid sagt att om hon vinner pengar, så ska hon renovera sitt gamla kök. Sagt och gjort - nu kanske det äntligen blir av...

Tisdag 12 augusti

Veckan började på bästa sätt för 35-åriga Niclas Stenberg i Nässjö. Då fick han ta tåget upp till Stockholm och besöka tv4 morgonsoffa. Det var väl värt besväret - Niclas kunde skrapa fram 100 000 kronor. Inte illa som tillskott i kassan!

Till vardags jobbar Niclas som truckförare på Volvo lastvagnar, men det tänker han sluta med nu. Planen är att säga upp sig och flytta till sin flickvän. Hon bor 75 mil bort och Niclas är trött på att de bor så långt ifrån varandra. Blir det några pengar över vill han betala av lite på sina lån.

När Niclas sagt upp sig från jobbet kommer han ha mer tid över för sina två stora intressen: motorer och naturen. Han brinner för allting som har med motorer att göra, speciellt skotermotorer. Naturen finns runt knuten hemma i Nässjö, och så ofta han kan ger sig Niclas ut och vandrar och fiskar. Det kommer han fortsätta med även när han flyttat till sin flickvän.

Måndag 11 augusti

Måndagen den 11 augusti var en lyckodag för Irina Ali Abdulrahman från Arvika i Värmland. Hon var då inbjuden till tv4 morgonsoffa där hon fick skrapa triss firekt i tv. Och bra gick det - Irina lyckades skrapa fram 100 000 kronor.

Pengarna ska 34-åriga Irina använda till att ta ledigt från jobbet som operatör på Scanmodul och resa till Latinamerika. Att resa är ett av hennes störstan intressen. Tänk vilken tajming - Irina har kunnat spendera hela den svenska sommaren i vackra Värmland, bara för att kunna åka iväg och slippa det kommande hösmörkret.Västindien, Guatemala, Mexico eller Brasilien - möjligheterna till upplevelser är oändliga i Latinamerika!

Hemma i Arvika ägnar sig Irina mest åt att promenera i naturen eller läsa böcker.

Lina Thorén/MiniMedia