Fyra unga i dödskrasch

NYHETER

Vansinnesfärd i Göteborg - 21-årige föraren dog

1 av 4 | Foto: HÄR DOG 21-åringen Bilen med ungdomarna körde dubbelt så fort som tillåtet på vägen in mot Göteborg. Färden fick ett våldsamt slut.

Ungdomarna körde bilen i vansinnesfart in mot Göteborg.

Den 21-årige föraren dog i den våldsamma kraschen.

– Det var katastrof med bildelar, blod och glassplitter överallt, säger vittnet Wissam Elsouri.

Bilen höll enligt vittnen närmare 130 kilometer i timmen in mot centrala Göteborg, dubbelt så fort som tillåtet.

Vid 19-tiden i går, i höjd med Gasklockan nära Göteborgs central, gick något fruktansvärt fel. Mitsubishin fastnade i en annan bil, snurrade runt och körde in i en stolpe.

Föraren fastklämd

Bilen hamnade på taket i den våldsamma kraschen.

21-åringen klämdes fast bakom ratten.

– Vi drog ut två personer och lade dem på sidan. Den fjärde var redan ute. Vi försökte även få ut föraren, men han satt fast, säger Wissam Elsouri, 26, som hamnade mitt i dramat på väg till ett bröllop.

Den unge mannens liv gick inte att rädda.

Inget brott misstänks

De tre passagerarna i bilen, alla i 20-årsåldern, och en 32-årig man i den andra bilen fördes till sjukhus. Ingen av dem ska ha livshotande skador.

– Det har tagits blodprov på de inblandade. Men det finns ingen misstanke om brott i samband med olyckan, säger Lennart Järnbrand, inre befäl hos citypolisen i Göteborg.

Fel sida av vägen

Även söder om Stockholm skedde en dödsolycka i går. Strax före klockan 16 kom en bil över på fel sida av vägen på Nynäsvägen, söder om Västerhaninge.

Bilen snuddade vid en mötande bil innan den frontalkrockade med ytterligare ett fordon.

– Fyra personer i första bilen, och två i den mötande, fick föras till Karolinska sjukhuset, säger Ulla-Britt Öhman, stationsbefäl vid polisen i Handen.

Mamma dog

Fem av dem fick bara lindriga skador. Men föraren i den mötande bilen, en 36-årig tvåbarnsmamma, dog av sina skador på sjukhuset.