Rottweilern attackerade Harvey

NYHETER

2-åringen svårt biten - fick sys med över 200 stygn

LONDON

Rottweilern slet sig och gick till attack mot Harvey Lawrence, 2.

Inte förrän en granne dunkade en hammare i huvudet på hunden släppte den taget.

-Det är ren tur att han överlevde, säger hans mamma.

Foto: BET BESINNINGSLÖST Rottweilern attackerade Harvey, 2, och bet honom överallt. Inte förrän hunden fick flera hammarslag i huvudet slutade den. Harvey fick sys med över 200 stygn. Bilden på hunden är en arkivbild.

Tvååriga Harvey Lawrence var hemma hos sin farmor Gwen Lawrence när han blev attackerad i tisdags.

De hade just kommit hem till huset Chichester. Så fort Harvey steg ur bilen gick rottweilern till attack. Hunden var bunden vid en stolpe, men slet sig när han såg Harvey.

Släpades runt

Den bet pojken i huvudet och släpade runt honom på gräsmattan. Inte förrän grannen Mike Pepper upprepade gånger slog rottweilern i huvudet med en hammare släppte den greppet om pojken.

Han fördes till sjukhus med en allvarlig skallfraktur.

-Harvey var så svullen. Han såg inte ut som vår pojke. Hans hår var rött av blod, han hade tejp och stygn över hela kroppen, plus slangar och syrgasmask, säger hans mor Clare Carey till News of the World.

Över 200 stygn

Läkaren tappade räkningen efter 200 stygn, men tror att Harvey kommer att klara sig utan fysiska men.

-Däremot funderar vi på vilken specialistvård som behövs för att hjälpa honom psykiskt, säger en talesman för sjukhuset till The Independent.

Dödade flickan

Förra lördagen dödades den fem månader gamla flickan Cadey-Lee Deacon i Leicester av två rottweilers. Hundarna, som normalt vaktade en pub, tog sig in i huset via en öppen branddörr.

De slet flickan ur hennes säng och bar upp henne på pubens tak - där de dödade henne.

Röster höjs nu i Storbritannien för att lagstiftningen ska skärpas när det gäller vissa hundraser.

Hemska skador

-Vi har sett vilken skada hundens tänder gjorde på Harveys ansikte. Jag vill inte att andra föräldrar ska behöva uppleva det, säger Harveys pappa, Mark Lawrence.

Jens Kärrman