Bengt Alsterlind kan bli pratande papperskorg

NYHETER

Karlstads kommun vill ha talande papperskorgar på stan

Tv-kändisen Bengt Alsterlind, dansbandsstjärnan Sven-Erik Magnusson och "Svennis" kan bli talande papperskorg i Karlstad.

Kommunen vill nämligen belöna den som slänger skräp på rätt ställe och låta papperspellarna säga "tack" - med värmländsk kändisröst.

Foto: Bengt Alsterlind

Det är ledamöterna i kommunens teknik- och fastighetsnämnd som beslutat att kolla vad det kostar att låta ett antal utvalda papperskorgar i Karlstad säga "tack" och möjligen lite till på klingande värmländska.

Exakt vad papperskorgen ska säga är inte klart.

Däremot vill man att rösten ska kännas igen - och gärna tillhöra en känd värmlänning.

- Vi tänkte att vi kan kolla med någon Karlstadsprofil, som Bengt Alsterlind, Sven- Erik Magnusson eller någon idrottsstjärna, säger ledamoten Anders Tallgren (s) till Nya Wermlands-Tidningens nätupplaga.

Idrottsprofilerna på önskelistan vill man inte namnge - men världsnamn som ishockeystjärnan Håkan Loob och fotbollstränaren Sven-Göran "Svennis" Eriksson ligger nära till hands.

Tallgren och kollegorna i tekniska nämnden vill att de talande papperskorgarna ska placeras runt om i kommunen och gärna nära skolor och idrottsanläggningar.

Satsningen ska ingå i kampanjen "Håll Karlstad rent" och man hoppas att pratet ska uppmuntra värmlänningarna att slänga skräpet på rätt ställe.