Polisen hittar ingen misstänkt

NYHETER

Fall kring ledande sverigedemokrats flickvän nedlagt

Åklagaren lägger ner förundersökningen om överfallet i Bromma i augusti på flickvännen till en ledande sverigedemokrat.

Trots omfattande utredningar har polisen inte kunnat hitta en misstänkt gärningsman.

Den 19-åriga kvinnan hittades en eftermiddag bunden med tejp i en trappuppgång i ett flerfamiljshus i Bromma. Enligt kvinnan hade tre män trängt sig in i lägenheten och hotat henne med en kniv. Hon bands med tejp och fördes ut i trappuppgången där hon föll. Männen lämnade då platsen.

19-åringen är flickvän till Martin Kinnunen, före detta ordförande i Sverigedemokraternas ungdomsförbund. Han var vid tillfället övertygad om att överfallet var riktat mot honom. Paret hade tiden före överfallet mottagit telefonhot.

Hot mot pojkvännen

– De sade också till henne att jag skulle passa mig för annars skulle det hända något mycket värre senare, sade han till TT i augusti.

Polisen har dock inte kunnat säkra några bevis och förundersökningen om grovt olaga tvång och grovt hemfridsbrott läggs därför ner.

”Polisen har knackat dörr, hört vittnen i grannskapet, gjort en rekonstruktion av händelseförloppet på plats och haft allt material av intresse hos SKL för teknisk undersökning. På tejpremsan anträffades ett fingeravtryck men det är nu klarlagt att det härrör från målsäganden själv”, säger chefsåklagare Tora Holst i ett pressmeddelande.

”Någon ytterligare kommentar kommer inte att lämnas, främst med hänsyn till målsäganden men också med hänsyn till möjligheten att åter öppna förundersökningen om andra omständigheter framkommer”, fortsätter hon.