Psykvård för mord på Marstrand

NYHETER

En 23-årig man har dömts till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning för att ha mördat en 25-årig man utanför Marstrand på Västkusten.

Det var sent på natten i slutet av februari i år som 25-åringen hittades mördad i sitt rum på ett behandlingshem på Koön utanför Marstrand. 23-åringen, som också bodde på behandlingshemmet kunde gripas strax efter.

Mördades med flera knivhugg

23-åringen, som befann sig på behandlingshemmet på grund av sitt narkotikamissbruk, hade varit ute och supit i Marstrand under kvällen. 25-åringen mördades inne på sitt rum när han låg och sov med flera knivhugg.

De två vårdarna som hade nattjour märkte varken när männen gick eller när de kom tillbaka – larmet var trasigt.

Behöver tvångsvård

Efter rättegången gjordes en stor sinnesundersökning av 23-åringen och då kom det fram att han var allvarligt psykiskt störd vid mordet och att han fortfarande lider av en psykisk störning och behöver tvångsvård. Nu döms alltså mannen till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning av Mölndals Tingsrätt.

Det hade enligt åtalet tidigare kommit fram att 23-åringen fått psykoser och blivit våldsam när han missbrukade narkotika. 23-åringen har också enligt Göteborgs-Posten dömts tidigare för bland annat rån, misshandel och narkotikabrott.