”Vi finns för varandra nu”

NYHETER

Jönköping en stad i sorg efter mordet

1 av 3 | Foto: kai Rehn
Tar farväl Från fönstren kan familjen se platsen där Tobias, 8, mördades. Fler och fler ljus brinner, nya brev och blommor fogas till alla hälsningar som redan ligger i snön bara 50 meter från den lille pojkens hem. I går kom också Tobias moster Carolin, 28, för att sörja, ta sitt eget avsked, bara stå helt stilla en stund bland alla andra förtvivlade samhällsbor. ”Vi i familjen finns för varandra nu i sorgen”, säger hon.

JÖNKÖPING. Kramdjur, brev och hundratals tända ljus.

– Det finns ingen rättvisa, säger Pia Wallin och lägger blommor bredvid ljusen på platsen där Tobias, 8, mördades.

Hans klasskamrater och övriga elever vid Slättenskolan möttes av skolans personal. Ett särskilt minnesrum hade gjorts i ordning.

Föräldrarna i Norrahammar följde sina barn till och från skolan.

– Det är naturligt att följa barnen till skolan en dag som denna. Sedan känner man så klart en viss oro även om det förhoppningsvis inte kommer att hända igen, säger en mamma som hämtat sin son vid skolan.

Många samlades

Vid mordplatsen samlades många framför hundratals ljus, flera brev, blommor och kramdjur. Ett brev sitter fast vid en skär tyggris.

”Jag saknar dig Tobias, du får min nasse”, har en flicka skrivit med spretig handstil.

Pia Wallin och dottern Michaela Karlsson från Jönköping har tagit med sig blommor och ett ljus.

”Lillebror är åtta”

– Vi var lediga i dag och kände att vi ville åka hit. Det här är gräsligt, det finns ingen rättvisa, säger Pia och torkar bort tårar ur ögonen.

– Min lillebror är också åtta år, jag ville visa mitt deltagande, säger Michaela.

Under helgen kommer kyrkan i Norrahammar att vara öppen för sörjande.

– För dem som inte vill gå till kyrkan kommer även fritidsgården att vara öppen. På båda platserna kommer det att finnas psykologisk hjälp för dem som vill, säger Stephan Rapp, skoldirektör i Jönköpings kommun.

Läs mer:

Läs tidigare artiklar:

Camilla Sundell