Som Destiny s Child – men ändå inte

Foto: Shokorinaz är Ruth Mussie, 19 år, Jerusalem Yemane, 20 år och Irena Krsteva, 19 år, en trio med sikte på världspubliken.
NYHETER

Vi är inte Destiny’s Child!

De är visserligen tre tjejer, men där slutar likheterna. Shokorinaz jagar skivkontrakt och vill inte förknippas med Destiny’s Child.

En grupp på fyra som blev tre. Soul och R’n’b. Och så var det det där med att de sjöng i kyrkans barnkör när de var små. Jo, de har hört det förut. Men ”neej” - Shokorinaz protesterar i kör – de vill inte bli nästa Destiny’s Child.

– Vi har inga idoler på det viset. Vi inspireras av allt - soul, gamla motown-låtar, gospel och reggae, säger Ruth Mussie.

Hon, Jerusalem Yemane och Irena Krsteva är kompisar från grundskoledagar i Hammarkullen. De bildades inför Göteborgs talangen 2003, som de vann. Sedan dess har de slutat gymnasiet och i takt med vuxenlivet tagit fart har texterna mognat.

– De handlar om livet. Vi går ju igenom vad de flesta i vår ålder går igenom. Så folk känner ju igen sig i våra texter, säger Ruth Mussie.

Det finns ingen boss Beyonce i Shokorinaz. Låtarna blir till i sann demokratisk anda. Någon kommer på en melodi, sedan jobbar de fram stämmor och text tillsammans.

Bandet har redan en skara fans efter spelningar på klubbar och festivaler i stan. Nu gör de på independent-vis och satsar på att att nå skivbolagen med en strålande demo. Förhoppningen är att så småningom nå utanför Sverige.

– Självklart. Det är drömmen, säger Jerusalem.

Info om kvällens konsert

Louise Jacobson, Punkt SE