Singel-Hanna: Jaså, hon har också pippat

NYHETER

Sesam city är ett intressant ställe – en könsmottagning för vuxna. Gjorde mitt första besök där i veckan. En allmän koll som man bör göra om man varit full och dum. Jag möts av en helt egen värld när jag kliver ur hissen. En skylt som varnar för 1,5–2 timmars väntetid. Och ett överfullt väntrum där alla människor representerade i samhället sitter utspridda som i väntan på en popkonsert.

Kärlekskranka ungdomar som fikar på golvet, ihoplindade som små garnnystan. Nyförälskade Östermalmspar i medelåldern som inte vill smitta varann med sviter av sina ex. Där sitter också nervösa 18-åringen i sällskap av sin förstående väninna. Och självsäkra casanovan som lätt stegar fram, tar en nummerlapp och fyller i frågeformuläret som han aldrig gjort annat.

På mottagningen finns även såna som jag. Som halvbesvärat kikar ner i golvet. Rädd för att folk ska tänka ”Jaså, hon har också pippat. Minsann.” Och så killar som flörtar. Undrar hur de tänker? ”Vi sitter alla i samma båt, lika bra vi bekantar oss?” Själv ska jag snart upp i en gynstol och är inte det minsta sugen på en ny relation. Vad skulle vi göra? Träffas en vecka senare för att fira provsvaren? Nej tack, jag tror inte det.

Singel-Peter: Till helgen åker vi till Rom