Attackerades av skorpion på planet

NYHETER

”Det kändes som ett stick”

David Sullivan fick oväntat ressällskap på planet mellan Chicago och Vermont.

Väl nere på marken gav sig fripassageraren tillkänna i form av en skorpion.

– Det är förbjudet med vatten eller shampo på planet men en skorpion lyckades ta sig ombord, säger Davids hustru Helena till AP.

Foto: AP

Byggarbetaren David Sullivan, 46 och hans hustru Helena hade varit på besök hos sönerna i San Fransisco. I Chicago bytte de flyg och det var på väg mot Vermont som fripassageraren först gav sig till känna.

– Det kändes som om mitt högra ben hade somnat, men den känslan var isolerad till en fläck och det kändes som om benet fick stick av en vass plastbit eller liknande, berättar David för AP.

Han och hustrun steg av planet och fortsättningen följde först vid bagagebandet inne i ankomstterminalen då David återigen kände ett stick mot benet.

Uppmanades söka vård

När han vek upp byxbenet för att se efter vad det var föll det oönskade ressällskapet ner på golvet.

– Det kändes som att få en stöt, det var en stickande känsla. Någon skrek ”Det är en skorpion”.

En av medpassagerarna stampade på det fem centimeter långa djuret, en annan uppmanade David att söka vård.

Han följde uppmaningen medan hustrun tog sig till flygbolaget United Airlines informationsdisk.

– Flygbolagen säger att du inte får ta med vatten eller schampo på planet. Men skorpionen lyckades ta sig ombord, säger Helena Sullivan till AP.

Beklagar händelsen

Flygbolaget beklagar händelsen.

– Vi kommer att undersöka det här. Vi är mycket ledsna över det som har hänt. Säkerheten för våra kunder är av högsta prioritet, säger United Airlines talesman Robin Urbanski till nyhetsbyrån.

Enligt en läkare som AP talat med är skorpionbett sällan farliga för människor, om det inte handlar om små barn och äldre personer med hälsoproblem.

För en vuxen person kan ett bett orsaka stelhet eller smärta och även ge upphov till influensaliknande symptom. Dagen efter den ovanliga flygturen sa sig David Sullivan lida av just det.

Johanna Melén