Nyheter

Åtal för mordförsök på rektor

Av: 

Oskar Kollberg

Polis på plats vid skolan efter dådet.
Polis på plats vid skolan efter dådet.

NYHETER

Den 22-årige man som attackerade en rektor med kniv på en friskola i Kungsängen, norr om Stockholm, åtalades i dag för försök till mord.

Det var efter lunch den 28 november som 22-åringen tog sig in på ett personalrum på den kristna friskolan. Där gick han till attack mot skolans rektor med en kniv. 22-åringen delade ut ett flertal knivhugg som bland annat träffade rektorn i bålen, huvudet och lungan. Enligt åtalet uppstod blödning i lungan och skadan var livshotande.

Mannen greps senare samma dag på Stockholms centralstation.

Uttryckt sig hotfullt

22-åringens mamma har sagt att dådet kan vara en hämnd för att mannens lillebror utsatts för en oförrätt av skolledningen förra terminen. I bevisningen mot mannen finns förhör med vittnen som menar att 22-åringen två dagar innan attacken uttryckt sig hotfullt mot rektorn.

Erkänner grov misshandel

22-åringen själv nekar till försök till mord men erkänner grov misshandel.

- Det finns inget uppsåt att beröva någon livet. Händelsernas utveckling blev sådana som de tyvärr blev, säger mannens advokat Göran Rangmar till TT.

22-åringen åtalas även för ringa narkotikabrott. Enligt åtalet har mannen dagen eller dagarna innan attacken brukat ett preparat innehålande det narkotikaklassade medlet Klonazepam samt cannabis. När han greps hade 22-åringen 5,3 gram cannabisharts på sig.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, hudvård och vitaminer – handla allt inför hösten hos MEDS

MEDS

Publisert: