Nyheter

Brutal rånarliga tros härja i stan

Av: 

Linda Nohrstedt

NYHETER

Pokerrånet kan ha samband med tidigare rån

Polisen tror att rånarna som slog till mot pokerspelarna i fredags kan vara samma gärningsmän som har rånat kiosker och närbutiker i Gottsundatrakten.

I så fall har deras tillvägagångssätt blivit mer brutalt.

Det var i fredags kväll som ett sällskap på ett 20-tal personer spelade poker i en dartlokal i Boländerna. Plötsligt kom tre maskerade unga män in i lokalen. Två av dem var beväpnade med kniv och en hade pistol.

Ett skott avlossades i taket och pokerspelarna tvingades ner på golvet. Därefter rånades de på värdesaker såsom mobiltelefoner, armandsur, kontanter och plånböcker.

Undersöker samband

– Rånet är brutalt. Några fick repor och någon fick ett slag i skallen med pistolkolven. De riktade pipan mot huvudet på någon. Det var nog några som hade dödsångest där, säger Sven Knutsson, kriminalkommissarie vid Uppsalapolisen.

Rånarna fick troligtvis med sig ett femsiffrigt belopp.

Nu undersöker polisen om det finns något samband mellan rånet på pokerspelarna och andra rån som har begåtts mot butiker och kiosker den senaste tiden.

– Det kan vara så att det är samma gärningsmän på flera av rånen, säger Sven Knutsson.

”Ett snäpp värre”

Rånen har tidigare framför allt begåtts i Gottsundaområdet. Efter ett av rånen lyckades polisen med hjälp av hundar spåra fyra misstänkta gärningsmän som anhölls. En av dessa häktades men nu har samtliga släppts.

Om det är en Uppsalaliga som har gjort sig skyldig till samtliga rån under den senaste tiden blir deras tillvägagångssätt allt brutalare. Några skott har inte avlossats vid de tidigare tillfällena.

– Det här är ett snäpp värre. De kan ha blivit lite styvare i korken, säger Sven Knutsson.

Polisen har gjort en brottsplatsundersökning i dartlokalen. Vissa spår har säkrats, men vilka de är vill inte Sven Knutsson gå in på.

Direkt efter rånet upprättade polisen trafikspärrar och sökte efter gärningsmännen med hundar, men utan resultat.

ANNONS

MISSA INTE CHANSEN! Nike säsongsrea med utvalda stilar upp till 50% rabatt

Extern länk från Nike SE

Shoppa här!

Publisert: