Bostadsbolaget svarar på Taikons anklagelser

NYHETER

”Vi har inte diskriminerat någon”

Christopher Taikon blev lovad en bostad – tills han sa sitt efternamn, då fanns lägenheten plötsligt inte kvar.

Nu ger Bostadsbolaget sin syn på saken: Vi har inte diskriminerat någon, skriver de till DO.

Foto: Jag vill bara få ett slut på det här, säger Christopher Taikon.

DO har nu fått svar av Bostadsbolaget som inkommit med sin version av vad som hände när Christopher Taikon nekades bostad i början på september.

Uppfyller inte kraven

Enligt Bostadsbolagets regler måste sökanden vara kreditvärdiga och inte ha betalningsanmärkningar på över 2 000 kronor. Borgensman kan bara användas av den som är betalningssvag – och utan betalningsanmärkningar.

Enligt Bostadsbolagets svar uppfyller Christopher Taikon inte kraven och har därför nekats lägenhet.

– Jag har betalningsanmärkningar, men jag vet folk med betalningsanmärkningar på några hundra tusen som ändå fått bostad. Det där med 2 000 kronor står ingenstans och ingen har sagt det till mig, säger Christopher Taikon.

”Vill inte ha zigenare”

Christopher Taikon anmälde Bostadsbolaget till ombudsmannen mot etnisk diskriminering (DO) efter att han blivit nekad en lägenhet.

– Allt var bra tills jag sa mitt namn. Sen sa hon ”Taikon sa du, vänta lite” och när hon kom tillbaka fanns lägenheten inte kvar.

Christopher Taikon hade då berättat för handläggaren att han hade några betalningsanmärkningar men också att han hade en borgenär.

– Det vill inte ha zigenare, så enkelt är det tror jag. Nu vill jag bara få ett slut på det här, och ett stort skadestånd, säger Christopher Taikon.