Smitare rammade löpartävling

NYHETER

Flaggvakt i Göteborg hade änglavakt – blev påkörd tre gånger.

Månne hade mannen änglavakt eller möjligen en ängels tålamod: Den utposterade flaggvakten blev påkörd tre gånger men vek ändå inte från sin post.

Vid den årliga löpartävlingen Sylvesterloppet i Göteborg, som alltid går av stapeln på nyårsafton, hade arrangörerna placerat ut ett antal flaggvakter som ska förhindra att löpare och bilar får närkontakt.

– Mannen stod flaggvakt vid Valhallagatan, en lite större gata som löparna passerar. Det hade blivit köer och då tappade en bilist långt bak i kön tålamodet och körde förbi hela kön, säger Mona Nordberg, pressinformatör vid polisen i Göteborg, till TT.

Flaggvakten klev ut för att hindra bilen från att köra ut på den korsande gatan. Men i stället för att stanna körde bilisten rakt på vakten.

– Han åker i backen men lyckas resa sig upp direkt och då tar bilisten sats och kör på honom en gång till.

Den här gången kastas flaggvakten upp på bilens motorhuv och för att inte trilla ner griper han tag i vindrutetorkaren, som går sönder.

– Enligt vittnen så kliver bilföraren ut och skäller ut flaggvakten. Men de vittnen som sett det hela blir så upprörda att de lyckas ta ifrån bilföraren hans bilnycklar, säger Mona Nordberg.

Men på något sätt får bilföraren tillbaka sina nycklar och kör ifrån platsen. Flaggvakten återtar sin position men då är det en annan bil i kön som tröttnat.

– Även denne bilförare kör rakt på flaggvakten – som nu hinner kasta sig undan och bara får en lättare touch av bilen.

Flaggvakten stod enligt polisen kvar på sin post loppet ut. Han ska heller inte ha blivit allvarligt skadad.

Polisen har säkrat de båda bilarnas registreringsnummer och signalement på förarna.

TT