14-åring: Jag blev våldtagen

NYHETER

19-årig man gripen i förort i natt

Foto: Här i tvättstugan var 14-åringen med en 19-årig manlig bekant. Hon kontaktade polisen vid 22-tiden och uppgav att hon blivit våldtagen. Mannen kunde gripas senare under natten.

Den 14-åriga flickan var i tvättstugan med en manlig bekant.

Där misstänks hon sedan ha blivit våldtagen.

En 19-årig man är gripen för brottet.

Flickan kontaktade polisen vid 22-tiden i går kväll och uppgav att hon blivit våldtagen. Hon var mycket chockad och fördes till Södersjukhusets mottagning för våldtagna kvinnor.

Överfallet ska ha skett i en tvättstuga vid Gribbylunds torg i Täby.

19-årig man gripen

Under onsdagskvällen hade den 14-åriga flickan besökt 19-åringens lägenhet tillsammans med en 16-årig kompis, skriver nyhetsbyrån Sveriges Nyheter. När de två flickorna var på väg att lämna fastigheten säger 19-åringen att han vill prata ostört med den 14-åriga flickan.

– Han lockar in henne i tvättstugan och in på en toalett. Där säger han att han vill att hon ska utföra oralsex på honom, vilket hon vägrar, varpå han våldtar henne, säger Anders Olsson, informationsansvarig vid Roslagspolisen till Sveriges Nyheter.

Senare under natten grep polisen en 19-årig man misstänkt för brottet.

Misstänkt för ytterligare våldtäkt

Den 19-årige mannen är sedan tidigare känd av polisen för att köpa ut cigaretter och alkohol till minderåriga. Under torsdagen har även den 16-åriga flickan som var med vid besöket i 19-åringens lägenhet, anmält att hon våldtagits av mannen tidigare i höstas.

– Hon uppger att hon blivit våldtagen av mannen i hans lägenhet i september eller oktober, säger Anders Olsson till Sveriges Nyheter.

Den 19-årige mannen har hittills vägrat att uttala sig. Under torsdagen ska nya förhörsförsök göras.