Nyheter

Här överlever mirakelpojken

Av: 

David Nannini Nilsson

MIRAKELPOJKEN Här hittades den lilla pojken efter sprängdådet i Muhmudiya i Irak. Han klarade sig mirakulöst med lättare skador.
MIRAKELPOJKEN Här hittades den lilla pojken efter sprängdådet i Muhmudiya i Irak. Han klarade sig mirakulöst med lättare skador.

NYHETER

Två personer dödades i den våldsamma explosionen.

Men den lilla pojken klarade sig med lättare skador.

Nu sprids bilden på mirakelpojken över världen.

RÄDDAD En polisman håller den lilla pojken efter sprängdådet som dödade två personer.

Självmordsbombaren slog till i går vid en av den irakiska arméns kontrollpunkter i staden Muhmudiya cirka tre mil söder om Bagdad. Attentatsmannen lät sin bil explodera mitt bland människorna – och dödade två personer i attacken.

Men den lilla pojken, som inte identifierats, klarade sig mirakulöst i det brinnande infernot. Han hittades av okända räddare under den söndersprängda bilens kaross och fördes till säkerhet. Pojken togs sedan till sjukhus med lättare skär- och skrubbsår.

Lämnar en son

Två personer dog i bombattentatet i Muhmudiya och ytterligare sex personer fördes till sjukhus med skador.

Attentatet var ett av åminstone tre under gårdagen i Irak, uppger Sky news.

En av dem som dog i sprängattentaten var brittiska soldaten Raymond Moore, 40. Moore dödades nära staden Numaniyah dagen efter att han hedrats för att ha räddat en grupp amerikanska soldater i juni. Han lämnar sin fru och en son efter sig.

”Våldet minskar”

Under måndagen väntades general David Petraeus, USA:s högste arméchef i Irak, vittna inför den amerikanska kongressen om situationen i Irak.

Enligt statistik som skulle presenteras för kongressen har antalet väg- och bilbomber minskat radikalt i Bagdad under de senaste månaderna. Minskningen ska ha följt på den ökning av amerikanska trupper i Irak som skett den senaste tiden.

Men statistiken har fått kritik från demokratiskt håll.

– Genom att noggrant manipulera statistiken försöker Bush-Petraeus-rapporten övertyga oss om att våldet i Irak minskar och att truppökningen därför fungerar, sa den demokratiske senatorn Dick Durbin i förra veckan, uppger CNN.

”Inte oberoende”

En annan demokratisk senator, Dianne Feinstein, menar att Petraes är partisk.

– General Petraeus är där för att lyckas. Enligt mig är han inte en oberoende bedömare, sa Feinstein till ”Fox News Sunday”.

Enligt uppgifter från den amerikanska armén som CNN kommit över dödades 165 personer i Bagdad förra månaden. Det är en knapp minskning jämfört med de två tidigare månaderna, men en kraftig minskning sedan den nya säkerhetsplanen trädde i kraft i Bagdad tidigare i år.

Enligt information från det irakiska inrikesdepartementet som CNN sammanställt dödades 428 personer i Bagdad under augusti.

ANNONS

Missa inte: De nya muminmuggarna "Gul och Blå" finns nu att köpa hos Cervera!

Extern länk från Cervera

Köp här!

Publisert: