Konkurrent flyger hem Atenturister

NYHETER

- Vi tycker synd om resenärerna

Transjets charterpassagerare i Aten får flyga hem i morgon - med ett annat flygbolag.

- Vi tycker synd om resenärerna, säger det räddande bolagets vd Reidar Svedahl.

Foto: nikolai jakobsen
snart är väntan över Hundratals svenskar har varit fast i Grekland sedan flygbolaget Transjet belades med flygförbud. På onsdag kan de få åka hem - helt gratis.

Luftfartsinspektionens beslut att dra in flygbolaget Transjets flygtillstånd har tvingat hundratals svenska charterturister kvar i Grekland.

Några har lyckats ta sig hem på egen hand - andra har blivit kvar på och runt flygplatserna i en oviss väntan utan besked om framtiden.

Hämtar 180

Sent i går kväll fattade det nystartade flygbolaget Goodjet beslut om att hämta hem 180 passagerare från Aten.

- Vi har lyckats styra om ett flygplan som kan vara i Aten sent i morgon kväll. Vi beräkna att landa på Arlanda vid ett-, två-tiden natten till torsdag, säger bolagets vd Reidar Svedahl.

Han förklarar beslutet med att förtroendet för flygbranschen riskerar att skadas ordentligt om inget görs.

- Flygresenärer måste kunna lita på researrangörer och flygbolag, annars blir konsekvenserna förödande. Vi har ett gemensamt ansvar för resenärerna och måste visa att vi är att lita på.

Tar inte betalt

Reidar Svedahl tar inget betalt av de strandsatta passagerarna eller de inblandade bolagen. Det flygningen mellan Aten och Stockholm kostar hans eget bolag hoppas han ta igen med god reklam för Goodjet och för flygbranschen som helhet.

- Om svenskarna fortfarande litar på flygbolag och researrangörer kommer vi alla att få tillbaka pengarna som bransch och en del av de pengarna tillfaller naturligtvis oss, säger Reidar Svedahl.

Petter Ovander