Penny Marshall

Virtanens val

”Pojkarna i mitt liv” lugn och underbar på bio

Av: 

Zendry Svärdkrona

NYHETER

Inte en snabb och käck ”Drew Barrymore-film”, men en underbar och genomtänkt historia om begåvade Beverly (Drew) som blir gravid som 15-åring med ett snällt pucko (Nisse Hellberg-kopian Steve Zahn), gör sina föräldrar besvikna och tvingas stanna kvar i småstan fast hon vill till New York University och bli författare.

Penny Marshall (”Uppvaknanden”, ”Big”) filmar allt i 60-talets matta pastellfärger och det är sällan man ser relationer gestaltas så flerdimensionellt, rörande och roligt som i ”Pojkarna i mitt liv”.

Och scenen då maken heroinavtänder medan Drew dansar ”Cincinatti dancing pig” för sonen är det mest surrealistiskt roliga jag sett. Helt sjukt.

”You can count?” bra video

Matthew Broderick har varit idol sedan ”War games” och ”Polarna på Camp Biloxi”. I ”You can count on me” har han en biroll som strebrig och kåt bankchef. Laura Linney briljerar som mamman som är rädd att förlora sin son (Macaulay Culkins bror Rory) och sin bror (Mark Ruffalo, grymt lik Marlon Brando). En tänkvärd och lågmält lysande film som gör mig på gott humör. Dubbelt oscarsnominerad.

”Romeo & Julia” ledsam på tv

Jag hatar ”Romeo & Julia”. Varje gång dör de. Varje gång. Jag hoppas alltid att nån Hollywoodclown fixar ett trevligt, lyckligt slut (det finns ju inget sånt där låtsas-dö-gift ens ju!) på Shakespeares pjäs. Men de som älskar dör. Varje gång. Är det samma ledsna visa i denna, rätt coola och bra, version med Leo Di Caprio och Claire Daines (TV4 lördag kl 21.00)? Eh, gissa.

Spindelmannen knäcker

3 maj. Kan vara årets filmdag. ”Spider-man” går upp och på www.sony.com/spiderman kan du kolla trailern (med Moster May!), skaffa skärmsläckaren och känna vibbarna. Sajten är snygg men h e l t keff och seg. Vilket är sjukt irriterande för man måste ju dit. Tobey Maguire verkar ha töntat till Peter Parker men det här kan inte gå fel för Sam Raimi har regisserat och Kirsten Dunst är Mary Jane. Kirsten Dunst!

ANNONS

Se över ditt elavtal när priserna rusar! Jämför och hitta det bästa elavtalet för dig.

Extern länk från Compricer

Jämför nu!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Penny Marshall