Nyheter

Vägrade se på Beatrices familj

Av: 

Linda Hjertén

NYHETER

I dag står 16-årige pojken inför rätta för mord Aftonbladet på plats i Västerås

16-åringen blev arg och tog ett strypgrepp på Beatrice. ”Det blev helt svart”, säger han.

VÄSTERÅS. I dag mötte Beatrices familj sin dotters misstänkte mördare i rätten.

16-åringen tittade ihärdigt åt ett annat håll och förnekade mordet på flickan.

– Han hade inte uppsåt att döda henne, säger hans advokat.

”slängde ner henne” Beatrice, 16, mördades i en skogsdunge i Västerås. ”Han slängde ner henne på en sten, sedan stampade han på hennes hals”, säger hennes mamma Tina Fredrixon.

Klockan nio i morse inleddes rättegången i Västerås tingsrätt mot den 16-årige pojke som misstänks för mordet på Beatrice Fredrixon den 4 maj i en skogsdunge.

Ett stort antal åhörare passerade polisens säkerhetskontroll och trängdes sedan i den lilla tingssalen för att försöka närvara under förhandlingen, men domaren tog snart ett beslut att fortsättningen av rättegången kommer att hållas bakom stängda dörrar.

Tittade ihärdigt bort

Beatrice pappa, mamma och syster var på plats i rättssalen.

Hennes mamma, klädd i svart, tittade rakt på den 16-årige pojke som för en stund var hennes dotters pojkvän och som nu misstänks ha dödat henne, när han leddes in i salen av två häktesvakter. 16-åringen själv, klädd i rutig skjorta, såg ihärdigt bort.

Inte ens när Beatrice mamma började att gråta och tvingades lämna rummet tittade han upp mot henne.

Bara en gång vände han sig mot åhörarna i salen och svepte snabbt med blicken över de som samlats.

Ville inte göra abort

Åklagare Göran Kastlund yrkar på att 16-åringen ska dömas för mord. Han menar att 16-åringen dödade Beatrice på ett mycket våldsamt sätt. Med ett "kraftigt strypande våld mot hennes hals och med i övrigt mycket kraftigt våld i form av sparkar mot hennes huvud och hals och överkropp, samt genom att kasta henne mot ett stenblock ".

16-åringen har själv sagt att han var arg på Beatrice för att hon var med barn men inte ville göra abort. Han hade försökt allt – att muta, övertala och tjata – men hon ville ändå inte avsluta graviditeten. När de möttes i skogsdungen den 4 maj bad han henne ännu en gång att göra abort men hon sa att hon inte visste hur hon ville göra.

Förnekar mord

16-åringen förnekar inte att han orsakat Beatrice död eller att han var med henne i dungen den där kvällen. Men i dag i rättssalen sa 16-åringens advokat att han förnekar mord.

– Han har saknat uppsåt att beröva livet på Beatrice. Han har i samband med bråk tagit ett kraftigt tag om hennes hals och av oaktsamhet kastat henne åt sidan. Hon har i samband med det så allvarligt skadats att hon kommit att avlida. Han erkänner grov misshandel och vållande till annans död, säger 16-åringens advokat i rätten.

Rättegången fortsätter den 14 juni.

ANNONS

50% REA hos Åhléns! Se till att fynda dina favoriter från välkända varumärken.

Extern länk från Åhléns

Shoppa här!

Publisert: